Enthousiaste reacties op het onlangs geopende Servicepunt Vrijwillige Inzet

Kristel Trimbos en Marijke Nijkrake
Kristel Trimbos en Marijke Nijkrake
Foto: Mark Mensink

Is de nieuwe aanpak een succes of niet?

Het onlangs geopende Servicepunt Vrijwillige Inzet houdt sinds januari op dinsdag van 10-12 uur en op donderdag van 14-16 uur spreekuren in de bibliotheek van Tubbergen. Hierdoor is niet alleen de locatie gewijzigd, maar ook de aanpak van de vrijwillige inzet binnen de gemeente Tubbergen. “Het doel hiervan is om meer mensen en organisaties samen te brengen. We wilden laten zien dat we er zijn voor de inwoners van de gemeente Tubbergen, de organisaties en verenigingen”, legt coördinator Kristel Trimbos-Groot Hemmink uit.

Het servicepunt bestaat inmiddels enkele maanden. Tijd om even de balans op te maken, aldus de betrokkenen.

Enthousiaste reacties

Een greep uit de ontvangen reacties:

  • Bezoeker bibliotheek: “Goh wat leuk deze benadering en om het dan tevens onder de aandacht van het publiek te brengen. Is dit nieuw of was dat al in Tubbergen en zo ja waar dan voorheen?”
  • Voorzitter KBO Tubbergen: “Onze vacature penningmeester hebben we dank zij jullie ingevuld, waarvoor onze dank.”
  • Bezoekster bibliotheek: “Ik ben op dit moment nog zaken aan het afwikkelen als mantelzorger. Zodra ik dat achter de rug heb en de rust is weer terug, dan kom ik zeker een keer bij jullie langs. Ik weet nu waar jullie zitten.”
  • Mirjam Braakhuis (Stayble People): “Kristel heeft mij geholpen bij het opstellen voor een vacature voor een vrijwilliger voor onze stichting. Ze nam hiervoor uitgebreid de tijd en had zeer goede tips. Dit heeft nu al geresulteerd in 1 vrijwilligster. Daarvoor zijn we haar ontzettend dankbaar.”
  • Tamara Rada (Vluchtelingenwerk Oost Nederland): “Is het mogelijk dat we via jullie hier ook een wervingsactie op uitzetten, net zoals de vorige keer. Deze heeft trouwens 6 aanmeldingen opgeleverd.”
  • Bezoekster bibliotheek: “Wat een verrassing dat ik op deze manier ontdek dat ik met mijn wandelhobby ook vrijwilligerswerk kan doen. Ik kan best wel een keertje iemand meenemen tijdens mijn wandeling; we kunnen altijd kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Door tussenkomst van het Servicepunt Vrijwillige Inzet zijn bovenstaande organisaties en inwoners een stap verder gekomen. “Deze nieuwe aanpak is voor ons zeker een succes, gezien de reacties. Wij zijn zeer dankbaar voor en trots op deze mooie opbrengsten”, vertelt Kristel.

Openingstijden

Het Servicepunt Vrijwillige Inzet in Tubbergen is iedere dinsdag van 10-12 uur en iedere donderdag van 14-16 uur geopend.

Sinds deze week is het Servicepunt Vrijwillige Inzet in Dinkelland iedere woensdag van 13.30 uur tot 15.30 uur geopend. Locatie is de bibliotheek van Denekamp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen