Overname van P&P is bijna geruisloos gegaan

Martijn Borghuis en Lorette Baalhuis
Martijn Borghuis en Lorette Baalhuis
Foto: Mark Mensink

Zo verscholen als het bedrijf net buiten Geesteren is gelegen, zo makkelijk en ‘zonder gedoe’ is de overname van P&P gegaan.

De nieuwe eigenaar van het keuken- en interieurbedrijf, Martijn Borghuis, wil daar – zij het voorzichtig – een beetje verandering in aanbrengen. “Iets meer en vaker naar buiten treden. Maar zonder al teveel bombarie”, zoals hij het omschrijft. En trots: “Dat mag ook best, want we doen toch best mooie en bijzondere dingen. Bovendien moeten onze vaste klanten wel weten dat er een bedrijfsovername is geweest. Da’s wel zo netjes.”

Martijn heeft P&P afgelopen november overgenomen van het echtpaar Fons en Joke Paus, die nog altijd – waar ze kunnen – in de zaak meehelpen. “Dat zegt al genoeg over de manier waarop ik het gekocht heb en hoe bereidwillig zij zijn – zelfs nu het hun eigendom niet meer is”, vertelt Martijn. “Ze vormden bijna 23 jaar het hart en gezicht van de onderneming. Plus, ze zijn natuurlijk de naamgevers.”

Specialisten in maatwerk

Nu staan er dus een ander aan het roer bij P&P. Maar dat wil nog niet zeggen dat er opeens veel dingen zullen veranderen bij het bedrijf, wat is gevestigd op het adres Breemhaarsweg 8b. Martijn: “Nee, juist niet. Wij blijven sterk in het bieden van maatwerk. Je kunt het ook zo gek niet bedenken qua keuken en interieur voor in huis, kantoor, bedrijf of we kunnen het wel maken. “Veel mensen denken dan misschien ‘oei, dan zal het wel duur zijn’. Maar dat is geenszins het geval. Wij passen ons aan naar de wensen van de klanten denken mee, de prijs volgt dan hieruit. Je zit bij ons niet vast aan keukenkastjes van 60 óf 90 cm breed of een standaard keukenblad hoogte, om maar 2 voorbeelden te noemen.”

“Mensen komen hier regelmatig met complete schetsen van hun droom voor in de keuken, badkamer, woonkamer of kantoor. Ze maken een afspraak en zitten dan rustig en uitgebreid een paar uur lang met ons samen alles in kaart te brengen, dus ook de onderdelen waar ze zelf nog niet aan gedacht hebben. Er worden vervolgens 3D-tekeningen en offertes gemaakt”, legt Martijn uit. “Misschien ben je dan in verhouding wel meer kwijt dan bij een grote ‘keukenboer’, maar wat is er nu mooier om te kunnen zeggen dat je als klant je eigen keuken hebt ontworpen.”

Ontzorgen

P&P werkt regelmatig bij grotere projecten samen met een interieurarchitecte (Erika Schindler) en andere -bouwers, maar dan alleen vertrouwde partijen die al hun sporen hebben verdiend. “We denken dus mee in het grote plaatje en ontzorgen een klant door ook de bijkomende werkzaamheden te organiseren. Wij hebben contacten met installatie- en stucadoorsbedrijven waardoor de mensen, als ze dit niet willen het niet zelf hoeven te regelen. Vaak weet men zelf niet welke specialist waarvoor geschikt is of kent men überhaupt niemand uit ‘het wereldje’.”

‘Gouden handjes’

Toen de kans zich aandiende om P&P over te nemen, hapte Martijn eigenlijk gelijk toe. Met een achtergrond als hbo bouwkunde en enkele jaren in de bouw en tevens in een winkel gewerkt te hebben, had hij al wat ervaring opgedaan. Zijn vriendin Lorette Baalhuis stond ook meteen achter het overnameplan. Martijn: “Fons en Joke zochten een opvolger en dat ben ik geworden. Hun expertise is trouwens nog dagelijks aanwezig. Daar hebben we veel aan, dus in wezen is er weinig veranderd. We staan nog steeds voor dezelfde normen en waarden als vóór de overname.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen