Glasrijk 2018 in teken van ‘die Nachbarn’

Bij ambassadeur Heerdink, het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Geesteren, werd aangekondigd wat het nieuwe thema van Glasrijk zal zijn: glas van de buren/noabers/Nachbarn.

Voor de 22e editie van Glasrijk heeft de nieuwe curator Renée Korbee samen met het bestuur gekozen voor dit thema, zo maakte ze na een rondleiding door Heerdink.

Vooral glaskunst van Duitsers

De themakeuze impliceert dat in 2018 vooral Duitse kunstenaars zullen worden benaderd. De expositie zal dus vooral het werk van die Duitse ‘noabers’ laten zien. “Uiteraard niet exclusief; ook voor deelnemers uit Nederland en België zal altijd ruimte zijn. Maar dan wordt het verschil of de overeenkomst tussen hun werk en dat van de Duitsers voor het voetlicht gebracht”, aldus Korbee.

Met de intentie om vooral interessante glaskunst te selecteren zal er weer een gevarieerde en verrassende tentoonstelling ontstaan.

Nieuwe programmaonderdelen

Nieuw dit jaar zijn o.a. een dansvoorstelling met Nederlandse en Duitse dansers (2 en 6 oktober) m.m.v. Tess Lucassen, een buitenschools programma voor de groepen 4-6 in samenwerking met Zikke (3-5 oktober) en een luxueus diner op het Eeshofplein (5-7 oktober).

Jan Vayne en Petra Berger zullen optreden tijdens het klassieke Glasrijk-concert, waarbij de organisatie in handen is van Lions Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen