Cultuurprijs uitgereikt tijdens opening Glasrijk

Dinsdagavond vond de opening van Glasrijk 2018 plaats.

Na een openingswoord van voorzitter Harry Kolk werd door Cogasdirecteur Gerald de Haan de Cogas Cultuurprijs uitgereikt. Een hele eer. Daarna, geheel in de lijn van het thema ‘Glas van de Buren, Noabers, Nachbarn’, hebben de
burgemeesters Koers van samtgemeinde Uelsen en Haverkamp van gemeente Tubbergen op zeer feestelijke wijze het
internationale glasevenement geopend.

Nadat Kolk de champagnekurk had laten knallen, hebben zij samen met de zaal het glas geheven op alweer de 22e editie van Glasrijk. Hierna was het de beurt aan curator Renée Korbee om een toelichting op de expositie te geven. Onder genot van een hapje en drankje en de muziek van And Friends was het een zeer geslaagde opening.

Handen ineen

Dit weekend verzorgen Kaft en Hof van Tubbergen samen met Glasrijk een programma op het Eeshofplein en in de balkonzaal van ’t Oale Roadhoes. Tijdens dit programma serveert Kampkuiper heerlijke maaltijdsalades op glazen servies. Shantykoor de Schuytenvaarders, Compagnie with Balls en Acoustrio zullen er optreden.

Kinderen lezen hier hun zelf geschreven verhalen voor met als thema ‘noaberschap’ en ‘je mooiste plek’. De verhalenvertellers worden afgewisseld met dansvoorstellingen door leerlingen van dansschool By Sandra.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen