Jongeren dolblij met eigen appartement in hartje Tubbergen

Het dak van de jongerenwoningen aan de Oranjestraat in Tubbergen zit er nog niet zo heel lang op, maar het gaat er – door het enthousiasme van de aanstaande bewoners – haast op figuurlijke wijze weer af.

Vandaag is het complex geopend én werd, vermoedelijk voor de allerlaatste keer, nog even teruggeblikt op de wijze waarop de realisatie uiteindelijk tot stand is gekomen. Een behoorlijk zware bevalling, daar is iedereen het wel over eens. “Maar”, zo benadrukt directeur-bestuurder Peter Roelofs van Woningstichting Tubbergen, “hij staat er en dat is het allerbelangrijkste. Achteromkijken heeft dan geen zin. De nieuwe huurders kunnen erin. Het is helemaal klaar.”

Vooruit met de geit, dus. En dat is ook wat wethouder Erik Volmerink gevat zei tot de aanwezigen bij de officiële opening. “Jullie gaan er zelfstandig wonen of als setje. Stage lopen, om zo maar te zeggen…”

Voor huurster Debbie Veldhuis is het wachten nu ook ein-de-lijk voorbij. “Ja, vier of vijf jaar duurde het inmiddels. Maar ik ben nu heel erg blij, super is dit”, zegt de 29-jarige Tubbergse terwijl ze samen met d’r ouders haar eigen appartement bewonderd.

Volgens bouwbegeleider Paul Scholten van SOM= kan het gebouw makkelijk “50, 60 of 70 jaar mee”. Hij wees er bovendien op dat de vijftien appartementen snel om te vormen zijn tot vijf geschakelde gezinswoningen.

Lees meer

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen