Beautyboerderij uit Vasse geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Mieke Lenferink van De Kroesweffer
Foto: Mark Mensink

De stichting Look Good Feel Better organiseert samen met ruim 400 schoonheidsspecialisten in februari opnieuw de landelijke actie Geef een glimlach cadeau, gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker.

“Uiterlijke verzorging bij kanker is veel belangrijker dan de meeste mensen denken.” Jasja Sikking vertelt over haar ervaring met het verwenmoment. “Toen ik borstkanker had, ging ik door een intensieve periode met behandelingen. Tegelijkertijd wilde je het normale gezinsleven zoveel mogelijk laten doorlopen. Dat kost best veel energie. Het verwenmoment was echt een moment voor mijzelf. Even niet ziek zijn, maar gewoon genieten en ontspannen. Het gaf mij een boost in mijn zelfvertrouwen en dat gun ik iedereen.”

Geef een glimlach

Mieke Lenferink van beautyboerderij De Kroesweffer in Vasse doet graag mee met de actie van Look Good Feel Better. “Vrouwen met kanker verliezen vaak hun zelfvertrouwen door de uiterlijke veranderingen als gevolg van de behandelingen. Het mooie van dit verwenmoment is dat je tijdens de behandeling het zelfvertrouwen ziet groeien. Soms zijn een paar tips al genoeg om ze weer te laten stralen.”

Aanmelden voor deze actie kan eenvoudig via de actiewebsite www.geefeenglimlachcadeau.nl. Wie iemand met kanker kent, kan diegene attenderen op deze actie en haar een glimlach cadeau geven.

Over deze actie

Deze campagne wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd om mensen met kanker te ondersteunen bij hun uiterlijke verzorging. Er worden voor hen workshops in ziekenhuizen georganiseerd en ze krijgen persoonlijk advies en behandelingen door heel Nederland.

Reacties