Schaop’nböll’kes schotelen gevarieerde gala’s voor

Het enthousiaste publiek in de uitverkochte zaal tijdens de eerste twee gala’s van de carnavalsvereniging De Schaop’nböll’kes stond regelmatig op de stoelen om mee te doen met de acts of om een staande ovatie te geven voor de artiest, dus de galacommissie kan terugkijken op een goede start.

Ook in Tubbergen staat de tijd niet stil en dus werd de avond geopend door een vlog van het bestuur, waarna spreekstalmeester Mark ‘Der Muller’ Olde Hampsink de avond aan elkaar praatte en de diverse artiesten op het podium verwelkomde. Uiteraard was de bühne eerst voor de hoogheden prins Ronald II, adjudant Walter, jeugdprins Gijs en jeugdadjudant Wessel om zich aan de aanwezigen in de zaal voor te stellen en iedereen een mooie gala-avond te wensen.

Het spits van de galavoorstelling werd zoals gebruikelijk afgebeten door het hofkoor met het openingslied Doo de jeskes mer oet waarna de junioren dansmariekes hun vrije dans uitvoerden. Na deze twee wervelende acts was het tijd voor de allereerste buut die door René Oude Engberink, alias René van ’n Kaps, in de persoon van Tinus Trucker werd vertolkt. Vanuit zijn truck wist hij allerlei zaken te vermelden die hij als chauffeur onderweg meemaakte.

Schaop’nbölltroffee

Een serieus moment in het gala-programma was de uitreiking van de Schaop’nbölltrofee. Deze trofee is speciaal bedoeld voor personen of instellingen die zich naar het oordeel van de gala-commissie bijzonder inzetten voor de Tubbergse samenleving en van de hele gemeente Tubbergen en wordt gezien als een erkenning hiervoor. De vereniging is van mening dat maatschappelijke betrokkenheid een belangrijk item is.

Dit jaar viel de eer te beurt aan Mirjan en Bertus Lubek. Naast de jarenlange inzet voor de Tubbergse gala’s hebben Mirjam en Bertus zich ook samen al 60 jaar ingezet voor de volleybalvereniging Dynamo. Deze maatschappelijke betrokkenheid was voor de gala-commissie genoeg reden om aan hen de Schaop’nbölltrofee toe te kennen. Verrast en verbaasd namen ze de prijs in ontvangst, bestaande uit een prachtig glaskunstwerk, met bijbehorende cheque van 500 euro, te besteden aan een nader te bepalen goed doel.

Meer optredens

Meteen daarna was het podium voor de Tubbergse diva’s als De Dancing Queens uit Tubbergen. Nadat ze de laatste danspasjes hadden uitgevoerd en door der Muller bedankt waren, was het tijd voor de allerlaatste “nieuwtjes” uit het dorp. Onder het motto LuuZ en SuuZ veur ’t gemeentehuus werd het Tubbergse dorpsleven, de politiek en alles wat daarmee samenhangt onder de loep en op de hak genomen.

Na de pauze was er alle ruimte voor de senioren dansmariekes, die met het thema Wild Wild West een wervelende dans uitvoerden. Droge humor met veel woordspelingen, daar staan Thomas Olde Hampsink en Wessel Grobbink inmiddels bekend om. Met de act Vuer ’n klapstuk hooj nig aajt noar ’n slager kregen ze de lachers in de zaal op hun hand met hun onnavolgbaar en gortdroge humor.

Het galakoor trad voorde tweede keer op deze avond op met een medley van oude soul- en rocknummers die zo te zien aan het enthousiasme in de zaal nog door veel mensen gewaardeerd worden. Waar vorig jaar nog tante Annie en oom Hendrik het in de buut van Errol Eppink moesten ontgelden, was dit jaar als een soort Hellig in Tubbig 2.0 de beurt aan zijn vrouw.

Nadat de leadzanger van de band Falsch und verruckt vanuit achter de zaal als Darth Vader was binnen geblazen, ging het dak d’r af. Bijna vanaf het begin stond de zaal massaal mee te deinen met deze jonge band, die op een verrassende wijze muzieknummers in hun eigen stijl uitvoeren. Na de ‘Zugabe’ van de band was wederom de bühne voor Esther Hindriksen in haar typetje Betsie van Gait van de Rikkepoal. In deze buut beschreef ze haar zware leven met Gait van de Rikkepoal, waarmee ze zelfs op vakantie naar Turkije was geweest.

Nadat de hoogheden de aanwezigen van de avond hadden bedankt was het tijd voor de afsluiter van de avond die in de vertrouwde handen van de oud-prinsen lag met hun act André Rieu met Watkostdieband. Nadat het gordijn open ging, stond er een compleet orkest op het podium waarbij men aan het einde van de avond deze afsloot met een polonaise in de zaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen