Eigenaren van La Cuisine winnen internationale retailprijs

In de Amerikaanse stad Chicago hebben Dagmar en Martijn Spekreijse van het bedrijf La Cuisine uit Tubbergen een prestigieuze retailprijs in ontvangst mogen nemen.

Tijdens een gala-avond kregen zij de felbegeerde Martin M. Pegler Award voor ‘excellence in visual merchandising’, een prijs voor de beste etalage, uit handen van jurylid Anne Kong.

Deze award is een onderdeel van het Global Innovation Award (GIA)-programma, dat een bekroning is voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus. Ook is de GIA bedoeld als een signaal aan andere detaillisten om zich op een unieke wijze in de markt te profileren.

Eerste keer

Het is voor de eerste keer dat een Nederlandse retailer deze award wint en daarmee troefde La Cuisine 30 andere deelnemers van over de hele wereld af. In 2018 won Harrods uit Engeland deze prijs.

De jury prees La Cuisine vanwege het idee om een verband te leggen tussen de schilderijen van klassieke Hollandse meesters en de producten die in de winkel worden verkocht. Zo wordt bijvoorbeeld de visuele impressie gewekt dat Het Melkmeisje van Johannes Vermeer daadwerkelijk de glazen inschenkt die op de gedekte tafel worden gepresenteerd.

Daarnaast was de jury erg enthousiast over de evenementen die La Cuisine organiseert, zoals het pop-up restaurant en de foto van het laatste Avondmaal. Tevens vonden ze de inrichting van de vernieuwde brandstore erg bijzonder en eigentijds.

Awards dinner

Om deze prijs te vieren organiseert La Cuisine een ‘awards dinner’ op 21 en 22 maart aanstaande. Het is nog mogelijk hiervoor aan te melden. Meer info is beschikbaar via de winkel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen