Toch doorstart Tubbergse Men- en Ruiterdagen

Nadat vorig jaar nog het tienjarig bestaan van de Tubbergse Men- en Ruiterdagen  werd gevierd, kwam begin 2019 de mededeling dat het driekoppige bestuur – bij meerderheid van stemmen – had besloten om definitief te stoppen.

Het was een bericht wat insloeg als een bom bij vele deelnemers. Nadat boodschap was overgekomen, hebben een aantal enthousiaste deelnemers en vrijwilligers alsnog de handschoen opgepakt en zijn zij een gesprek aangegaan met het oude bestuur. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een nieuw te vormen bestuur wat in 2020 de Tubbergse Men- en Ruiterdagen weer nieuw leven in wil blazen en een doorstart hoopt te maken, zodat dit  evenement voor zowel menners, ruiters en ook voor Tubbergen behouden blijft.

Deelname routes

Om te voorkomen dat er dit jaar geen tocht is, zal de kleine groep van vrijwilligers in het weekend van 24 en 25 augustus twee tochten organiseren. Zowel aanspanningen als individuele ruiters kunnen zich tot woensdag 21 augustus aanmelden via [email protected]. De kosten bedragen dagelijks 5 euro per persoon.

Beide dagen wordt er om 10.30 uur gestart bij het terrein van BWG Stables aan de Arkeweg in Tubbergen. Deelnemers worden hier (vanaf 9 uur) ontvangen met koffie met krentenwegge. Ook onderweg worden zij voorzien van een drankje en een kleine versnapering. Bij de diverse pauzeplaatsen is er gelegenheid om een snack, broodje of iets dergelijks te kopen. Alle pauzeplaatsen zijn voorzien van toiletten.

De routes worden beveiligd met gediplomeerde verkeersregelaars. Beide routes zijn ongeveer 30 kilometer en tellen zowel zaterdags (twee) en zondags (drie) enkele pauzeplaatsen.

  • Route van de zaterdag: Haarle, Nutter, Reutum, Fleringen, Albergen, Tubbergen
  • Route van zondag: Mander, Manderveen, Langeveen, West Geesteren, Geesteren, Tubbergen

Op www.tubbergsemenenruiterdagen.nl staat verdere info, bijvoorbeeld wat overnachtingsplaatsen aangaat en de data voor de editie in 2020.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden