Goedgevulde vakantieboxen naar minimagezinnen

Ook in deze uitzonderlijke ‘coronatijden’ is het gelukt om dozen met vakantiespullen te vullen voor gezinnen in de gemeente Tubbergen.

Het coronavirus zorgde voor een andere manier van werken en afstemmen. Het is de vrijwilligers van de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen ondanks dat ook dit jaar gelukt om een zogeheten Vakantiebox samen te stellen. Deze speciale box is bestemd voor gezinnen in de gemeente Tubbergen die met een minimaal inkomen rond moeten komen.

Vakantiebox

De vakantiebox is een van de speciale boxen. Naast de Verjaardagsbox die kinderen op hun verjaardag krijgen, krijgt ieder gezin voor de zomervakantie een Vakantiebox. Deze box is helemaal afgestemd op de zomervakantie. Voor gezinnen met een minimuminkomen zijn vakanties naar een vakantiepark of het buitenland meestal niet mogelijk.

Om de zes weken zomervakantie thuis en in de eigen omgeving ontspannen door te komen, biedt de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen de Vakantiebox.

De versierde doos is al te gebruiken door de puzzels die erop zijn gemaakt. In de doos vinden de gezinnen allerlei praktische en leuke spullen. Denk aan (vakantie)spellen, zonnebrandcrème, koeltas, een bal, toegangskaartjes voor activiteiten in de buurt, versnaperingen en nog veel meer. Ieder gezin krijgt eenzelfde tas met inhoud. Voor jong en oud zit er wel iets bruikbaars in.

Dankzij een donatie van het Elisabethfonds en de bijdragen van verschillende lokale ondernemers was het voor de derde keer mogelijk om een vakantietas samen te stellen. In 2018 was de eerste keer.

Voor wie?

De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen is bestemd voor gezinnen die de verjaardag van een kind niet kunnen vieren, omdat er onvoldoende geld voor is. Met de Verjaardagsbox (1 t/m 12 jaar) en de Feestbox (13 tot 19 jaar) bieden we gezinnen een goed gevulde doos voor een verjaardagsfeest. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een van de arrangementen voor een kinderfeestje. De verschillende arrangementen kan de Verjaardagsbox aanbieden dankzij diverse lokale ondernemers. Aanmelden kan via de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland of via www.verjaardagsboxtubbergen.nl.

De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen wordt mogelijk gemaakt dankzij giften, sponsoren en vrijwilligers. Voor mensen die het goede doel willen steunen, is het mogelijk een gift te storten op bankrekeningnummer NL32 RABO 0151 4063 91.

Via de coördinatoren Mariska Jogems ([email protected] of tel 06-15110235) en Miranda Kranenberg ([email protected] of tel. 06-29365872) is meer informatie verkrijgbaar.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden