‘Monumentale eiken vlak voor hoorzitting op gemeentehuis gekapt’

Foto: Redactie

Enkele bewoners uit de omgeving Delmaweg en Voshaarsweg in Geesteren trekken aan de bel nu dertien oude eiken ‘zomaar’ zouden zijn gekapt.

“Dit een dag voor de hoorzitting aangaande het bezwaarschrift door de buurtbewoners op het gemeentehuis in Tubbergen aangaande deze bomenrij”, schrijft één van hen. Het college van burgemeester en wethouders had volgens hem al toestemming gegeven om de kap vergunningsvrij door te laten gaan, maar maakten diverse belanghebbenden hier bezwaar tegen.

Een ander beweert dat de bomenkap alleen bedoeld is om een recent aangekocht weiland bij een ander grondperceel te betrekken. Hij zag naar eigen zeggen hoe afgelopen maandagavond een loonbedrijf uit Langeveen een dieplader met daarop een grote rupskraan op het desbetreffende stukje land parkeerde en daarmee, schijnbaar binnen 10 minuten, alle bomen omduwde. “Toen hij wegreed, heeft hij in de bocht bij de Veeneggeweg met het afslaan nog enkele eiken beschadigd. Daar was de brandweer later op de avond nog druk mee bezig deze takken te verwijderen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden