Plan voor kleinschalig en groen vakantiepark op de Tutenberg

Verouderd en verwaarloosd; treffender valt de huidige situatie van de camping op de Tutenberg in Vasse nauwelijks te omschrijven.

En dat op een werkelijk oogstrelende locatie, heuvelachtig en midden in het bos. Alle potentie voor iets mooiers is er dus wel, ziet ook Robert ter Horst. Hij is sinds 1 oktober 2020 de eigenaar en hoopt er een nagelnieuw, kleinschalig concept te realiseren. Een park waar recreanten zich direct verbonden voelen met de natuurlijke rijkdom die het gebied van origine kent.

Ter Horst wil daarom het roer compleet omgooien en vraagt zowel de gemeente Tubbergen als de buurt mee te denken. “Hoe mooi zou het zijn als er optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande rust en ruimte, in de vorm van een volwaardig ecopark? Dus heel wat minder activiteiten op de vierkante meter in combinatie met een kwalitatief hoger marktsegment. Dat past hier veel beter.”

In de voorlopige conceptplannen van Ter Horst worden er op het park maximaal 25 recreatiewoningen in de vorm van luxe bungalows, ook wel bekend als lodges, gerealiseerd. Deze staan ver genoeg uit elkaar, zodat mensen voldoende privacy hebben. “De Tutenberg wordt een plek waar natuur en omgeving centraal moeten staan. Alle bebouwing wordt zoveel mogelijk energieneutraal en duurzaam gebouwd. We brengen de beek weer terug en hebben een ecoplan die de diversiteit in flora en fauna weer moet gaan vergroten.”

Vechten

Afgelopen tijd is al begonnen met een aantal opruimwerkzaamheden en het verwijderen van de niet-inheemse begroeiing. “Grootste bedreiging van mijn plannen zijn momenteel – helaas – de natuurorganisaties. Volkomen onverwachts heeft Staatsbosbeheer een groot deel van de camping, de bebouwing van de Liskoel inclusief gebouwen, parkeerplaats, erf en hele kruispunt als stikstofgevoelige natuur ingetekend. Dit kan gevolgen hebben voor toekomstige sloop en bouwwerkzaamheden. Ik ga hier natuurlijk tegen ageren, maar ben hier niet komen wonen om eerst jaren te moeten vechten tegen regels en instanties.”

Het college van burgemeester en wethouders is inmiddels op de hoogte gebracht en Ter Horst heeft met buren gepraat over deze mogelijke invulling. De eerste reacties zijn positief en hij heeft daarom goede hoop dat de plannen door hen omarmt zullen worden. “De koffie staat altijd klaar. Iedereen die vragen heeft, kan die volop bij me stellen. Zoals het nu is, is het in elk geval onrendabel en totaal niet meer van deze tijd. Hopelijk ziet iedereen dat in. Lukken mijn plan niet, dan blijft het gewoon een middelgrote en laagdrempelige camping. Dan verhuur ik het geheel weer maar dan met eigentijdse glampingtenten, tipi’s, retrocaravans en tiny houses.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden