‘Ondanks’ pgb-inkomen toch hypotheek voor moeder van gehandicapte Rob

Rob Stegeman met zijn moeder Jeannette
Rob Stegeman met zijn moeder Jeannette
Foto: Deterink

De noodoproep die Rob Stegeman (34) uit Geesteren vorig jaar in maart deed, doordat hij samen met zijn moeder Jeannette uit huis gezet dreigde te worden, heeft intussen z’n vruchten afgeworpen.

Afgelopen december kreeg hij het goede nieuws dat de gewenste hypotheek in kannen en kruiken was. Zonder al teveel in detail te treden geeft Stegeman aan dat ze veel te danken hebben aan de adviseurs van financieel tussenpersoon Deterink, dat in het dorp een vestiging heeft. “Wij zijn iedereen enorm dankbaar voor hun inzet en hulp bij alle gerelateerde obstakels. Ze hebben bewezen dat ze niet zomaar opgeven als het lastig wordt.”

Stegeman lijdt aan een onbekende, maar progressieve spierziekte en heeft daarnaast nog een tiental andere aandoeningen die chronisch van aard zijn. Hierom zit hij al sinds zijn zevende levensjaar aan een beademingsmachine. Een eventuele verhuizing zou een ware aanslag op zijn lijf betekenen.

Zover komt het dus niet, want z’n moeder kan met de bancaire lening het rolstoelvriendelijke huis kopen aan Het Erf waarin hun beiden nu ook al woonachtig zijn. Zij heeft een inkomen via het pgb-budget van Rob. De meeste banken beschouwen dit echter als een vergoeding, maar via Deterink kon er toch een mouw aan worden gepast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen