Eigenaar van De Kruidentuin voelt zich thuis op tijdelijke locatie

Jivar Misakian en Dané Lesscher
Foto: Mark Mensink

Met de heropening van zijn bistro in het verschiet, waarschijnlijk op 14 april aanstaande, zijn de pretoogjes en glimlach van Jivar Misakian (43) volledig terug.

Het was geen makkelijke periode na de brand die zijn naar eigen zeggen ‘derde kindje’ geheel verwoestte, De Kruidentuin. Gelegen aan ontegenzeggelijk de bekendste rotonde van Geesteren. Hier is nu een kale vlakte waar eerst het pand stond te pronken. Maar blij toe, benadrukt Jivar. “Ik kon het niet langer meer aanzien. Zo’n verdriet wat je dan voelt. Vooral op de plek waar ik altijd in de keuken stond. Dat was zo ongeveer het eerste wat ik zei: ‘haal het weg’. Die afgebrande zooi dus.”

Jarenlang legde de in Irak geboren Armeniër, die op zijn vijftiende naar Nederland kwam en met zijn gezin in Almelo woonachtig is, z’n volledige ziel en zaligheid in de zaak. Lachend: “Mijn vrouw vroeg weleens waarom ik er geen bed neerzette, ergens in een hoekje. Want waarom voor die paar uurtjes nog thuiskomen… Ik snap haar natuurlijk wel. Maar ja, ik ben gedreven en wilde succes hebben. Volgens mijzelf is dat wel redelijk gelukt. In de Twentse horeca ken ik haast iedereen en velen mij. Daar ben ik zeker trots op.”

De nieuwe, tijdelijke locatie van De Kruidentuin op het terrein van Henrie en Petra Webbink in West-Geesteren is bijna gereed. Halverwege deze maand hoopt Jivar en zijn team in elk geval weer afhaal- en bezorgmaaltijden te kunnen bereiden. “Er zijn me na de brand wel tien of vijftien panden aangeboden als onderkomen. Maar dit bleek het beste te passen. Het is wel zo dat je dan al naam gemaakt moet hebben, want het is echt behoorlijk buitenaf. Dat is het enige nadeel. Verder verloopt alles soepel. Er wordt volop gewerkt aan de inrichting, vooral in de keuken.”

Mochten de coronamaatregelen het toelaten, opent Jivar het terras en is binnen plaats voor maximaal 15-160 gasten. “Beneden 100 en boven, op de eerste verdieping kan nog eens 50 man terecht. Meer niet. Maar ja, het is nog maar de vraag wanneer mensen op die manier opnieuw welkom zijn. Voorlopig is het afhalen of brengen. Ik moet zeggen dat ook er nu al, terwijl we nog niks kunnen leveren, de hele dag door appjes en belletjes binnenkomen met de vraag of we al weer open zijn. Helaas moet men nog eventjes wachten…”

Naar verwachting blijft De Kruidentuin 18 tot 20 maanden op het adres Vinckenweg 83 in Geesteren gevestigd. “Sowieso gaan we weer terug naar de Hardenbergerweg, honderd procent. De architect is al druk bezig met tekeningen maken en het wordt fantastisch mooi, kan ik al wel verklappen. Maar nog niet alles is al rond en ook de gemeente moet eerst akkoord gaan, dus het is nog even afwachten”, vertelt Jivar. “Samen met Dané Lesscher, die zo lief en gul was om een inzameling te starten, heb ik afgesproken dat we voor het opgehaalde geldbedrag een blijvend iets willen neerzetten. Vermoedelijk een kunstwerk en sowieso op een prominente plek, waar het tot in lengte van dagen zal blijven staan.”

Reacties