Feestje van herkenning op nieuwe locatie De Kruidentuin: ‘Eindelijk weer’

Wie sinds vandaag een verdrie- of verviervoudiging van het gemotoriseerd verkeer in West-Geesteren opgevallen is, dit heeft een culinaire reden: De Kruidentuin is heropend op een nieuwe, tijdelijke locatie.

Allerlei vaste gasten weten de tijdelijke plek voor het horecabedrijf te vinden, dus ook voor eigenaar Jivar Misakian is het een feestje van herkenning. “Eindelijk weer”, slaakt een vrouw als ze hartelijk door hem begroet wordt. “Het is al zolang geleden hè, door die verschrikkelijke brand.” De maaltijden zijn haast niet aan te slepen, ziet hij tot z’n grote tevredenheid. Jivar: “Het is een achtbaan. We starten nu met de rem erop. In het weekend wordt het een gekkenhuis, dat weten we al. Nu even langzaam inkomen, ook voor het team om te wennen aan alle drukte.”

Mariël Pol, eigenaresse van Blitzz Mode in Tubbergen, neemt een stapel warme etenswaren in haar handen mee naar huis. “Ik ben enorm blij voor hem, dat het op deze manier – met tijdelijke huisvesting – mogelijk is. We kwamen daar graag, de gezelligheid opzoeken. Juist in deze tijd mist iedereen dat.”

Dat men Jivar en zijn brigade opnieuw weet te vinden, blijkt wel als er een camper met Duitse kentekenplaten voor komt rijden. Binnen zit een gezinnetje dat speciaal vanuit de Duitse grensgemeente Neuenhaus over is gekomen. “Dat hebben we eerder ook gedaan”, verheldert de man des huizes. “Eten gehaald en op parkeerplaats tegenover het restaurant gedineerd. Op eigen terrein mocht niet, want dat was toen nog verboden.”

De zusjes Nathalie en Cecilia parkeren hun bolide op de volle parkeerplaats en halen af voor vijf personen, waaronder hun ouders. “Een sushibox, carpaccio, stokbrood, patat, gamba’s met noedels, spareribs. Oh, en gefrituurde garnalen”, noemen ze om beurten en glimlachend op. Bijna in koor: “Lekker dichtbij, goed eten.”

Cheque

Dané Lesscher uit Tubbergen, die een doneeractie voor het bedrijf had opgezet, kwam langs met een bosje bloemen en een cheque. In totaal werd 12.640 euro opgehaald. Samen is afgesproken dat dit gebruikt zal worden voor een permanent kunstwerk in de nieuwbouw, dat eind volgend jaar gerealiseerd moet zijn.

Reacties