Culinair aanbod in Tubbergen verrijkt met sushi

Sushi Tubbergen, gevestigd aan de Waldeckstraat, is vrijdagmiddag op feestelijke wijze geopend door wethouder Ursula Bekhuis.

Met de sushigerechten en aanverwante lekkernijen is het culinaire aanbod in het dorp verder verrijkt. Precies dat is ook de reden dat het oog van eigenaresse Savannah Makkinga op Tubbergen viel en, al eerder, bij haar eerste vestiging in Vroomshoop. “Er is al van alles, maar dit nog niet. Althans geen verse. Wij maken alles op bestelling, rollen dus niets van tevoren. Behalve dan de ingrediënten, zoals de groenten en vis. Dat kunnen we natuurlijk wel al vooraf op maat snijden.”

Gelijk vanaf de start, of eigenlijk zelfs al voordat bij de ingang het symbolische lint was doorgeknipt, liepen de bestellingen storm. Nog een tikkeltje onwennig gingen ongeveer tien personeelsleden – waaronder zusje Charlotte Makkinga, flink aan de slag met alle voorbereidingen. Rijst koken, frituur op temperatuur brengen, desserts klaarmaken en wat al niet. Zelf ophalen kan, net als laten bezorgen.

“Heel knap, zeker in deze tijd, om zoiets te beginnen”, complimenteerde wethouder Bekhuis de gedurfde stap van Savannah. “Ik ben er werkelijk erg van onder de indruk. Op zo’n relatief jonge leeftijd en dan al twee vestigingen, met zoveel personeel. Dan dwing je automatisch veel respect af.”

Lees meer

Reacties