Fien Koopman verkozen tot Beste Buur 2022

Fien Koopman is verkozen tot de Beste Buur van 2022 tijdens een feestelijke uitreiking bij ’t Oale Roadhoes in Tubbergen.

De Beste Buur Bokaal Tubbergen is een initiatief van Woningstichting Tubbergen. De verkiezing is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken, die altijd voor anderen klaarstaan.

Genomineerd door een dankbare buur

Eric Dake nomineerde zijn buurvrouw. Haar inzet en betrokkenheid voor en bij de bewoners van De Eeshof en Borgstaete is groot. Ze is betrokken bij het wel en wee van de bewoners. Daarnaast verricht ze verschillende werkzaamheden voor de kapel.

Twee andere genomineerden waren Annie Masselink en Josien Wigger.

Waardering

De genomineerden ontvingen een mooi glaskunstwerk en een cadeaubon uit handen van wethouder Hilde Berning. Zij sprak namens de gemeente Tubbergen haar waardering uit voor hun inzet, het noaberschap dat zo onontbeerlijk is voor het fijn samenleven in Tubbergen. Ook vanuit de Woningstichting Tubbergen, die deze ochtend had georganiseerd, klonken waarderende woorden.

“Wanneer buren voor elkaar klaarstaan en elkaar helpen, is het vaak prettiger wonen. Ook zorgt deze burenhulp er soms voor dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat is fijn. Als sociale verhuurder vinden wij leefbare buurten en wijken belangrijk. De inzet van bewoners waarderen wij daarom graag. Dat de winnaar dit jaar een huurder van ons is, vind ik natuurlijk heel mooi”, aldus directeur-bestuurder Hanneke de Rijter van Woningstichting Tubbergen.

De dames Koopman en Masselink waren blij verrast dat ze genomineerd waren. “Ik vind het eigenlijk heel gewoon om er te zijn voor een ander”, liet Masselink weten. Koopman was dezelfde mening toegedaan, maar concludeerde naar aanleiding van het eerbetoon: “Blijkbaar zijn we dan toch wel goede meiden”.

Jury

De jury van de Beste Buur Bokaal bestond ook dit jaar weer uit Johan Luhen van de huurdersorganisatie, Nicolet Plegt van SWTD, wethouder Hilde Berning en Hanneke de Rijter van Woningstichting Tubbergen.

De Beste Buur Bokaal werd ook dit jaar weer in alle Twentse gemeenten georganiseerd.

Reacties

Cookieinstellingen