Nieuw restaurant en wijnmakerij opent binnenkort de deuren in West-Geesteren

Een restaurant te midden van de wijngaarden. Waar je (h)eerlijke wijn drinkt, die gemaakt is van de druiven die voor de deur groeien. Waar de wijnboer ook de kok is en waar met streekproducten de meest smaakvolle gerechten samengesteld worden…

Een vakantiedroom? Nee hoor, vanaf november is dat de dagelijkse waarheid bij restaurant Vinck. De bevlogen wijnmakers Rob Kleinsman (40), Robert Spenkelink (33) en Jeroen Ziel (34) openen dan namelijk een restaurant én nieuwe duurzame wijnmakerij aan de Vinckenweg 83 in West-Geesteren.

Ook is daar een nieuwe wijngaard aangeplant, naast de huidige wijngaarden.

Wijn maken in harmonie met de natuur

Om mooie wijnen te maken, investeren de jonge wijnmakers veel in het onderhoud van hun wijngaarden. “‘ Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit; dat zijn de drie pijlers die we hanteren bij de verzorging van de druivenstokken. Ook investeren we veel in de gezondheid van de bodem, want een gezonde bodem is dé basis voor mooie druiven en goede wijn”, zo vertelt Rob, die de leiding over de wijngaarden heeft. “De bloemen die je ziet, zijn niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ook goede insecten aan en zijn daarnaast een echte stikstofvanger en daarmee een voedselbron voor de stokken.”

Het bevlogen verhaal van Rob wordt kracht bij gezet door het gezoem van de insecten in de wijngaard en de vrolijk fluitende vogels. “Als deze plek geen mooie wijn oplevert…”

Genieten van goede wijn én goed voedsel

In het restaurant dat al bijna helemaal ingericht is, heeft Jeroen als maître een fijne sfeer gecreëerd. Aardetinten gecombineerd met gedurfde designs sluiten straks mooi aan bij de maaltijden die er geserveerd gaan worden. “We laten onze gasten graag proeven wat Twente ons te bieden heeft. Onze wijn is de rode draad, de streekproducten op het bord sluiten daar naadloos op aan. Ook als je geen wijn drinkt, zullen je smaakpapillen flink gaan tintelen van al het lekkers uit Twente”, lacht hij.

Robert beschrijft een paar gerechten die hij zal gaan bereiden. “We grillen graag een mooi stuk Regiorund, serveren het met groenten uit het seizoen en met onze huisgemaakte frieten. Ook vegetarische gerechten, zoals een tarte tatin van witlof, staan op de kaart. Wat we ook bereiden; we laten altijd de producten voor zichzelf spreken. Smaak genoeg!”

Bijzonder aan het concept van de drie jonge ondernemers is dat bijna alles uit de buurt komt. Een diner bij Vinck heeft daarom weinig ‘voedselkilometers’, de wijn is met alleen natuurlijke middelen gemaakt en zelfs de servetten zijn recyclebaar.

Opening

Voor het zover is , houden de Wijnmakers eerst nog een open dag en wel op zondag 30 oktober, tussen 13 en 18 uur. Iedereen is welkom. Alvast een tafel reserveren (voor het speciale openingsmenu) kan ook via www.restaurantvinck.nl (eerst boekbare datum 2 november).

Reacties

Cookieinstellingen