Anne Eerdman gekroond tot ’s lands beste schilder

Anne Eerdman, student aan het ROC van Twente en werkzaam bij Wissink Schilders in Albergen, mag zich Nederlands kampioen schilderen noemen.

Zij werd na twee dagen strijd gekroond tot winnaar van de finale van Skills in de RAI Amsterdam. Hier streden 434 mbo-finalisten om de felbegeerde gouden medaille in 58 beroepsrichtingen.

Acht mbo-studenten, vier mannen en vier vrouwen, deden een gooi naar de titel van beste schilder van Nederland. De nummer twee eindigde op slecht 0,2 punten achter de winnares. Koning Willem-Alexander bezocht het evenement en maakte een ronde langs de geschilderde werken. Hij toonde zich oprecht geïnteresseerd in het schildersvak en was onder de indruk van het niveau.

“Prachtig evenement”

Nog voordat bekend werd dat zij de nieuwe Nederlandse kampioen schilderen is, gaf Eerdman aan tevreden te zijn over hetgeen zij in twee dagen had neergezet. “Ik voel nu hoe de spanning van mij afvalt. Ik ben blij dat ik elke opdracht heb afgekregen. Dat had ik op voorhand niet verwacht. Het is nu afwachten hoe de jury mijn werk beoordeeld, maar eigenlijk maakt de uitslag mij nu niet zoveel uit. Het was een prachtig evenement.”

Eerdman hoort binnenkort of zij voldoende punten gescoord heeft voor deelname aan EuroSkills 2023, het Europees kampioenschap voor beroepen dat in september gehouden wordt in Gdansk, Polen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen