Broers aan het roer bij De Fortburgers

Foto: De Fortburgers

Ook bij carnavalsvereniging De Fortburgers uit Tubbergen is de spanning weer voorbij, want vanavond om klokslag 23.11 uur werden op ludieke wijze hun nieuwe hoogheden voor aankomend carnavalsjaar gepresenteerd.

Het gaat om bleumke Niels Hofste en jonkheer Lars Hofste. De broers werden met behulp van vlaggen, confetti, fakkels, rook, vuurwerk en een grote ladderwagen onthaald bij residentie De Kroeg. alwaar ze op werden gewacht door een grote groep carnavalsvierders.

Als broers het carnavalsjaar in

Zowel bleumke Niels als jonkheer Lars zijn bekende gezichten van De Fortburgers. De broers zijn nauw betrokken als leden. Zo is Niels al enkele jaren voorzitter van de wagenbouwvereniging en is Lars actief binnen de activiteitencommissie.

Bleumke Niels (29) is eigenaar van Niels’ Slagerij in Tubbergen en jonkheer Lars (22) is werkzaam als monteur bij Bateq Engineering in Hengelo.

Na het oplezen van de proclamatie barstte het carnavalsgedruis los. Vele leden van de vereniging en andere carnavalsvierders gaven hierbij het startsein van het carnavalsseizoen 2023-2024, die werd afgesloten met het traditionele eieren bakken bij de residentie.

De broers gaan hun carnavalsjaar in met de lijfspreuk: Met breur en breur, goat wie d’r veur!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen