Jeannot neemt winkel Be®Nice over: “Voor mij is de cirkel zo rond”

16 dec 2023, 19:23 Nieuws
jeannot voor
“Eigenlijk heel onverwacht, na anderhalf jaar. Maar daarom zeker niet minder mooi en, sterker nog, voor mij is de cirkel zo rond.”
Janine Vissia beschrijft hiermee wat ze vindt van de winkelovername, waar ze nog volop middenin zit. Eind deze maand of anders uiterlijk begin januari hangt er een nieuwe naam aan het pand van Be®Nice in de Grotestraat van Tubbergen: Jeannot. “Nou ja, nieuw...”, vertelt ze lachend. “Eigenlijk is het de oude naam. Althans, zo kent men mij hier in het dorp.”

Veranderingen

Voor klanten blijft er qua assortiment veel bij het vertrouwde, maar er staan ook een paar flinke veranderingen op stapel. “De bekendere merken die we al langer voeren blijven gewoon gehandhaafd en er komen ook een paar nieuwe bij. Een paar minder grote hardlopers verdwijnen daarentegen. En alles van de mannen gaat eruit. We gaan ons daarmee compleet focussen op de vrouw. Daarom gaan we ook dameskleding - naast de lingerie, onder- en nachtkleding aanbieden. Vooral in het midden en hogere prijssegment, maar niet uitsluitend.”
Janine (“Jeannot in het Frans”) begon in 1996 met Janine Mode en een jaar later met Jeannot Lingerie. “Nu komt alles weer bij elkaar”, vertelt ze. “Ik denk dat het goed is als ik hier weer iedere dag sta, als het gezicht van de winkel en dat mensen weten wat ze kunnen verwachten. Iedereen wordt opgemeten in het pashokje, iedere klant krijgt een persoonlijke benadering. En in de volksmond heten we ook Jeannot, hoewel er een andere naam aan de gevel hangt. Nu nog...“

Breed aanbod

De winkel blijft met 246 vierkante meter een van de grootste lingeriezaken van Twente, legt Janine uit. Qua cupmaten blijft het aanbod zo breed mogelijk. “A, B en C komt veel voor als kleinere maten. D, E en F zie je steeds vaker, maar dan gaat het nog door tot G, H, I, J, K, L en M. Dat zijn de grootste maten die er zijn. Maar ook met een grote omvang. Wij zijn een speciaalzaak die alles aanbieden en ook alles opmeten. Meten is weten”, licht ze toe. “Want niet iedere klant heeft hetzelfde figuur. Als je bijvoorbeeld vier kilo afvalt, heeft dat gelijk invloed op je cupmaat. En andersom, als je een paar kilo’s aankomt, is je lichaam ook alweer anders. Onze kracht is dat we ontzettend deskundig zijn, opleidingen hebben gevolgd en de klant in hun waarde laten. Ze zijn geen nummer, de koffie staat klaar, voor iedereen is er voldoende aanbod - ook voor de kleine portemonnee enzovoorts.”
Ook vrouwen bij wie een borst is afgezet kunnen bij Jeannot terecht. “Daar hebben we ook alles voor. We proberen gewoon zo compleet mogelijk te zijn. En niet alleen maar functioneel, het moet ook mooi staan. Stel je hebt een sollicitatiegesprek... Iedereen maakt zich mooi, want de eerste indruk telt. Daar hoort ook een goede bh bij, die perfect zit. Want dan zit al je kleding beter en als vrouw zijnde voel je je dan veel zelfverzekerder. En da’s met alles zo, niet alleen tijdens een sollicitatie. Ik zeg altijd: het aankleden begint met je ondergoed, en dat moet al goed zitten.”