Havezate van de Eeshof heet opnieuw ‘Hof van Tubbergen’, net als eeuwen geleden

Foto: Redactie

Zorggroep Sint Maarten, de huidige eigenaar van het Eeshof-terrein in Tubbergen, heeft besloten dat de eeuwenoude havezate voortaan Hof van Tubbergen heet.

Dit is opmerkelijk aangezien er in 2015 een initiatief is geweest, waarbij diverse culturele organisaties hun activiteiten op dezelfde plek en onder dezelfde naam organiseerden.

“Helaas is het initiatief maar van korte duur geweest en werd in 2017 de stichting opgeheven. Inmiddels hebben we contact gezocht met het voormalig bestuur en onze plannen voor de nieuwe bestemming voor de Havezate voorgelegd. De voormalig bestuursvoorzitter was enthousiast over ons initiatief en zag geen bezwaar de naam in ere te herstellen”, aldus Judith Besten van Sint Maarten in een nieuwsbrief voor bewoners.

Hof van Tubbergen

En in de 16e eeuw heette de havezate ook al Hof van Tubbergen. “We vinden het mooi dat met deze naamgeving er een verwijzing naar het verleden is.” Hof van Tubbergen vormt samen met de Bloemenhof, Beukenhof en Eschede het terrein van de Eeshof. Uiteraard maakt het Eeshofbos hier ook onderdeel van uit.

Heropening

Eind februari is de verbouwing gereed. Vervolgens worden de vergader- en opleidingslokalen ingericht en in gebruik nemen. Ook zal het restaurant van nieuw meubilair worden voorzien.

Per 1 maart gaan medewerkers van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) kantoor houden in Hof van Tubbergen, in elk geval voor de komende vijf jaar. De medewerkers van Maartje Thuiszorg verhuizen weer terug en krijgen een nieuw kantoor op de eerste etage.

Begin maart komen ook bezoekers van de dagvoorziening, die nu tijdelijk de dag doorbrengen in het Kulturhus van Albergen, weer terug naar de vertrouwde Esch. In de Eeshofkapel kunnen ook de diensten weer worden bezocht.

Op donderdag 6 juni aanstaande vindt de officiƫle opening plaats en op zaterdag 8 juni gaat Sint Maarten een open huis organiseren.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen