Gouden medaille voor schilder Stef Olimulder uit Langeveen

ROC van Twente-student Stef Olimulder uit Langeveen mag zich tot de absolute top binnen zijn vakgebied rekenen.

Na maanden van intensieve trainingen en een meerdaagse finale gedurende het nationaal kampioenschap voor het mbo, dat van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 maart plaatsvond, veroverde hij een gouden medaille. Tijdens dit grootse beroepenevenement in de Brabanthallen in Den Bosch, met een wedstrijdoppervlakte van ruim 36.000 m2, kwam het vakmanschap volledig tot recht.

Joëlle Oosterik (doktersassistent) uit Manderveen en Sietse Maathuis (metselaar) uit Reutum wisten ieder een bronzen plak in de wacht te slepen.

WorldSkills 2024

Van 10 tot 15 september dit jaar vindt de 47e WorldSkills Competition editie plaats in Lyon, Frankrijk. Stef Olimulder hoort binnenkort of hij voldoet aan alle voorwaarden die gesteld worden voor deelname aan het WK.

Over WorldSkills Netherlands

Skills The Finals, georganiseerd door WorldSkills Netherlands, biedt sinds 2002 een platform voor vakwedstrijden in het vmbo (Skills Talents) en mbo (Skills Heroes). WorldSkills Netherlands werkt nauw samen met vele partners en wordt ondersteund door het Ministerie van OC&W en een groot aantal bedrijven en sponsoren. Elk jaar wordt Skills The Finals, het NK voor beroepen als landelijk sluitstuk van de vakwedstrijdencyclus voor Skills Talents en Skills Heroes georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen