Bouwplannen voor terrein voormalig tuincentrum De Esch

dec 22 2015, 20:29 Nieuws
schermafdruk 2015 12 22 202216
Afgelopen week kregen buren en belanghebbenden van voormalig tuincentrum De Esch in Tubbergen een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst in de brievenbus. Deze avond vindt op maandag 18 januari 2016 plaats.
In de brief staat dat het niet alleen de ontwikkeling van het terrein van Tuincentrum Tubbergen betreft, maar ook 4 achterliggende weilanden. De bouwplannen bevinden zich op dit moment in een conceptfase en zijn zeker nog niet uitontwikkeld, zo laten initiatiefnemers Steggink Projecten en architectuurbureau Building Design weten. Deze bedrijven zijn, net als een projectontwikkelaar uit Hardenberg, gebundeld in VOF de Esch.

Inspraak voor de buurt

De gemeente heeft afgelopen zomer aangegeven mee te willen werken aan de mogelijkheid voor woningbouw
. Voordat de plannen hiervoor officieel bij de gemeente ingediend gaan worden, willen de planontwikkelaars de buren en belanghebbenden informeren en betrekken bij deze ontwikkelingen om met hun mening en wensen rekening te kunnen houden.

Geen 3e supermarkt

Afgelopen jaren is door verschillende commerciële partijen, in overleg met de gemeente Tubbergen, gekeken naar de mogelijkheden voor herontwikkeling van dit zogeheten binnenstedelijk gebied. Wat bleek is dat met name de realisatie van een 3e supermarkt op bezwaren stuitte.

Trieste voorgeschiedenis

De bedrijfsactiviteiten van tuincentrum De Esch werden enkele jaren geleden gestaakt, niet lang nadat de toenmalige eigenaar bij een tragisch bedrijfsongeval om het leven kwam. De waren sindsdien enkel nog sporadisch in gebruik.
schermafdruk 2015 12 22 202043