Verdegaalgroep

De voormalige sporthal in hartje Tubbergen
Foto: Mark Mensink

Bij het lezen van de nieuwe naam Verdegaalgroep dacht ik als wielerliefhebber meteen aan onze plaatselijke fietsclub WTC-Tubbergen.

Zou het een nieuwe naam zijn voor de senioren van deze leuke fietsclub of is het een concurrent van de nieuwe XTR-onderdelengroep van een mountainbike? Wordt het misschien de naam van het nieuwe wielerclubhuis op de plek van de sporthal? Na meer dan 30 jaar toch echt wel prioriteit voor Tubbergen. Als een paar snelle Tubbergse postduiven het voor elkaar krijgen om een luxe clubgebouw te realiseren dan zou het toch ook mogelijk moeten zijn voor al die enthousiaste fietsers.

Maar nee hoor, niets van dit alles. Het is gewoon een van de vele praatgroepen in Tubbergen die, als het er op aankomt, gewoon door het CDA buitenspel wordt gezet. Voetballers weten hoe dat werkt: één pas naar voren op het juiste moment.

Na tumultueuze vergaderingen op het gemeentehuis in Tubbergen over bijvoorbeeld het Glashoes hebben ze nu iemand gevonden die ons kan pleasen met tal van praat-en werkgroepen die meestal ook nog eens zwaar worden gesubsidieerd. Tja, nu de verantwoordelijke personen die wij om de vier jaar kiezen zelf niet de juiste afwegingen kunnen maken wordt het tijd om ‘de buurvrouw’ in te schakelen. Democratie ten top. Mini-me-politiek. Het kost een paar eurootjes, maar dan heb je ook wat. Of toch niet?

Dus hebben we al geruime tijd naast de gekozen gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, de dorpsraden (voor de ‘gewone man’), de groep Tubbergen Bruist (van o.a. de kitscherige bloembakken en de kermisboom op het plein), de groep OHT (middenstanders) en niet te vergeten de groep Kemperink. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is wordt daar nu de Verdegaalgroep aan toegevoegd. De voormalig KVP-burgemeester zou zich omdraaien bij alleen al het idee. Deze nieuwe groep brengt een advies uit voor een plan na afbraak van de Burgemeester Verdegaalhal. Als kansloze schrijver in de kantlijn heb ik nog wel een tip voor deze ‘onafhankelijke’ groep.

Nog niet zo lang geleden stond in Tubbergen.Nieuws.nl een goed plan over herinrichting na afbraak van de oude sporthal. Senioren-appartementen, nee geen instelling in een afgebakend bos, maar gewoon net als De Kolenbranderhof, in het hartje Tubbergen. De oudjes doen weer mee. Dat was de oplossing. Maar er was ook ruimte voor starterswoningen, want ook die zijn belangrijk.

Nu hoop ik dat de Verdegaalgroep in ieder geval wel weet dat senioren- en starterswoningen de hoogste prioriteit hebben. Niet alleen in Tubbergen, maar in heel Nederland. Of zou daarvoor een apart gesubsidieerde prioriteitengroep moeten worden samengesteld? Het zou zomaar kunnen, maar dat worden dan vast en zeker géén leden van de WTC-Tubbergen; wielrenners en mountainbikers zitten liever in een fietsgroep dan in een praatgroep. Dan maar geen wielerclubhuis.

J. Kwibus

Reacties