Bordeel

Foto: Redactie

City Mode of bordeel? Het lijkt een wereld van verschil. En wie denkt dat we hier in Almelo of Enschede zijn vergist zich. Het is gewoon in het dorp Tubbergen aan de Grotestraat 41.

City Mode is een damesmodezaak met een aardige eigenaresse die tevens salesmanager is, want zo noemen ze dat tegenwoordig. Ze levert de mooiste en nieuwste collecties voor een betaalbare prijs. Een bordeel is ook een dameszaak, maar dan veelal voor mannen. Vaak met een aardige madam die de mooiste en nieuwste modellen levert voor een betaalbare prijs.

Beide ondernemingen hebben dus toch overeenkomsten, maar het kan aan de fantasie liggen want op de bovenstaande foto van City Mode in Tubbergen is het niet helemaal wat het lijkt. Dat kan ook niet; in Tubbergen is raamprostitutie verboden. Dat is dan weer het verschil met de grote stad. De Algemene Politieverordening van de gemeente Tubbergen is daar helder in.

Artikel 3.5 APV: Voor het uitoefenen van raamprostitutie wordt géén vergunning verleend. Voor het exploiteren van een seksbedrijf of bordeel, kan wel een vergunning worden verleend.

Samengevat: een bordeel mag, als de vermakelijkheid maar niet zichtbaar is. Met andere woorden seks met de gordijnen dicht. In de vergunning staan echter nog steeds een paar irritante verboden; zoals de openingstijden.

Artikel 3.12 APV: Het is verboden een bordeel geopend te hebben op maandag tot en met vrijdag van 2 uur tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 4 uur tot 22 uur.

Typisch Tubbergen. Wel een vergunning maar geen zichtbare reclame en dan ook nog eens de favoriete tijden verbieden, inclusief de zondagochtend. Maar hoe zit het nu met die blote dames in de etalage van City Mode? Ook dat is een helder verhaal.

Een krasse knar, de vroegere overbuurman van City Mode, bracht uitkomst. Vanaf zijn balkon had Ben zicht op de zaak. Zijn vrouw Joke serveerde hem zelfs daar de koffie. Zodoende was hem niets ontgaan.

De dames gaan vaak op donderdagmiddag volledig uit de kleren. Een soort striptease, maar dan net iets anders. Pas op dinsdag, na het weekend, komt de etaleur terug om de modellen in de nieuwste jurkjes te hijsen. Vrijdags heeft de etaleur namelijk ATV en ‘s maandags papadag. Zodoende kan Tubbergen vier volle dagen ‘genieten’ van het gedetailleerde werk van een etaleur.

Inmiddels zijn Ben en Joke verhuisd naar De Borgstaete in Tubbergen. Ook een prima plek, maar geen bibberende blote dames. “Hier spelen we meer het Eskimospel”, aldus Ben’s humor, terwijl hij met zichtbaar genoegen terugdenkt aan zijn vorige balkon.

Op dit moment staan de dames weer geheel aangekleed en wel te poseren in de etalage. Met een beetje mazzel volgt na kerst de nieuwe voorjaarscollectie 2023. Voor de liefhebbers dus binnenkort weer een glansrijk ‘bordeel-weekend’ in het dorp. En laat dat nu precies passen binnen de kernactiviteiten van Tubbergen Bruist. Ze noemen het KRACHT; het nieuwe Tubbergse stadsarrangement, bedacht door drie vooraanstaande vrouwen. Je leest het in deze link: https://tubbergen.nieuws.nl/politiek/20221201/opnieuw-geld-voor-centrumverbetering-tubbergen/

J. Kwibus

Reacties

Cookieinstellingen