Stuiptrekkingen van Glasrijk

Foto: Redactie

Wereldnieuws in ons dorp: BLIJFT Glasrijk Tubbergen? Het antwoord: JA, maar het zijn wel de laatste stuiptrekkingen. Gelukkig gaat het dit jaar nog wel door en… met een geweldig thema.

Zoals u weet ben ik een enorme liefhebber van Italiaanse kunst. Vroeger hing een poster van Gina Lollobrigida al boven mijn bed, met de tekst ‘Meesteres van Venetië’, terwijl  Be®Nice nog niet eens bestond. Toeval of niet, zo luidt ook het thema van de komende editie van Glasrijk Tubbergen: Glasmeesteres van Venetië.

Als alles meezit kunnen we nog één of twee keer tijdens Glasrijk Tubbergen genieten van de weckflessen in het bos en de ramen in de kerk. Trouwens, die raampjes zijn het hele jaar door dagelijks te bewonderen. En neemt u rustig de tijd. Het is er uitgestorven. Zelfs de pastoor en de dienstmeid zijn er vandoor.

Ook naast de kerk staat nog een prachtige verlichte vitrine met daarin een zeldzame veldkei (daar is er maar één van in de hele wereld) uit Vasse en een paar groene flessen zonder etiket uit Enschede. Al dat moois is het hele jaar gratis te bezichtigen.

Maar wat ik te zijner tijd echt ga missen is het kunstzinnige publiek. Want hoe je het ook wendt of keert, ze zijn heel anders dan gewone Tubbergenaren. Andere kleding, ander haar en andere auto. Zelfs het loopje is anders. Alleen jammer dat ze geen fatsoenlijk Twents kunnen. Alle details over het publiek leest u in: https://tubbergen.nieuws.nl/opinie/20210915/glas-in-ontwikkeling.

Alles rond dit culturele festijn van vrijwilligers draait natuurlijk om geld. Hopelijk kan Casper Pikkemaat volgend jaar een sponsor binnen hengelen als hij in het bestuur zit. Het rijke Vaticaan zou een optie kunnen zijn, maar eerlijk gezegd ben ik bang dat hij het daar heeft verprutst.

Helaas is mijn advies om een tientje entree te vragen in de wind geslagen, terwijl dat voor de meeste kunstliefhebbers best betaalbaar is. Sterker nog hoe duurder hoe exclusiever.

Kunstenares Sylvia Bruggenwirth van Sylart uit Tubbergen en ondernemer Rob Henneveld zien er vooralsnog brood in. Zelfs horecaondernemer Ruud Droste van restaurant ’t Oale Roadhoes zit in de commissie. Ruud is namelijk ook een enorme liefhebber van Italiaanse kunst en dan vooral met een paar consumpties erbij. Logisch toch?

Overigens ben ik al benaderd, maar alleen van de gedachte om géén kunstliefhebbers meer te observeren krijg ik al stuiptrekkingen. Kan bijna niet wachten tot 28 september, dan barst de show los… op z’n Italiaans!

J. Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen