Woongenot in Albergen – Column

Foto: Redactie

Het valt nog wel mee met de Donkere wolken boven Albergen, zoals ik eerder schreef. Soms moet je ook je meerdere erkennen, of je verlies nemen en gewoon ‘sorry’ kunnen zeggen.

Albergen is een fantastisch dorp om te wonen. Slechts een paar hondendrollen en vuurpijlen zorgen ervoor dat het cijfer geen 10, maar een 8,5 is. Dat is toch fantastisch!

Overigens is het wel stigmatiserend dat in het tevredenheidsonderzoek allerlei veiligheidsvragen werden gesteld m.b.t. asielzoekers terwijl die migranten er nog helemaal niet zijn.

Daarentegen laat het hoge cijfer ook zien dat de meeste Albergenaren nog nooit in Ter Apel zijn geweest, terwijl daar in de omgeving toch zulke mooie fietsroutes zijn, met start en finish aan de Ter Apelervenen 3 (knooppunt 61).

Zelf dacht ik bij het zien van al die drukte daar in Ter Apel aan het vroegere ‘rennerskwartier’ aan de Kloosteresweg, tijdens de Pinksterdagen. Zeg maar een goed en duur georganiseerd rommeltje.

Het wachten is nu op de resultaten van het volgende onderzoek in 2025 waarbij ik het wel zo eerlijk zou vinden om ook mensen in de omgeving van de Gravendijk in Albergen te interviewen.

Uit de onlangs gehouden enquête blijkt dat de meeste antwoorden vanaf het kerkhof in Albergen kwamen. Tja, zoiets vertellen ze er niet bij, die linkse journalisten.

Trouwens, het moet niet veel gekker worden nu ze ook al op een begraafplaats last hebben van hondendrollen. Om nog maar te zwijgen over vuurwerkoverlast.

Dat hebben die Handige Harry’s van Newcom Research & Consultancy uit Enschede dan weer mooi uitgevogeld. De wens van de betalende klant bepaalt immers de uitkomt van het onderzoek.

Het kost een paar cent, maar daar heb je dan ook een hoop flauwekul voor. Oh, sorry!

J. Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen