Slecht rapport – Column

Mensen vragen wel eens waar al dat nieuws in een column vandaan komt. Tja, het is net als met geld, het ligt gewoon op straat. In dit geval komt de informatie uit de Oranjestraat in Tubbergen.

Daar hangt bij een winkelpand een A4-tje voor het raam met daarop een uitgeprinte e-mail (zie foto) waaruit blijkt dat ene Marcel de huur niet betaalt aan een zekere Johan K. de eigenaar van het pand.

Nu is meneer Johan K. nogal op de centjes, maar zoiets gun je niemand – zelfs niet iemand die anderen het leven vaak lastig maakt met al zijn bezwaren. Waarom Marcel het mailtje zichtbaar voor iedereen voor het raam hangt laat zich raden.

Misschien komt het binnenkort wel op tv en buigt meester Frank Visser zich over de zaak. Maar toch is er iets bijzonders aan de hand.

Johan K. is namelijk nogal juridisch onderlegd en kent het klappen van de zweep als het gaat om een conflict. Een ’topper’ in het schrijven van bezwaarschriften.

Zelden of nooit boekte hij een succes bij de Raad van State. De vraag is nu of hij daar wel serieus werd genomen met zijn bezwaarschriften vol taal- en spellingsfouten.

In het mailtje van vijf regels aan de huurder Marcel (die kennelijk met de noorderzon is vertrokken) staan maar liefst negen taalvouten.

Overigens is maar goed dat het geen dictee is. Voor zoiets zou juffrouw Van der Wal vroeger het cijfer 1 hebben gegeven… en zonder beloningsstempeltje.

J. Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen