Kwibus kijkt alvast vooruit op ‘24

Foto: Redactie

Tijd voor een vooruitblik.

JAN/FEBR/MAART

Melchior, Caspar en Balthasar vragen asiel aan en worden voorlopig ondergebracht op de Eeshof. De eerste paal van het nieuwe gemeentehuis wordt geslagen, ergens aan de grens met Uelsen, pal naast vier windturbines. Ambtenaren met tinnitus mogen straks elke werkdag om 12.00 uur naar huis. Mevrouw Ursula Bekhuis en mevrouw Hennie de Haan worden benoemd tot interieurverzorgster bij het AZC aan de Gravendijk.

APRIL/MEI/JUNI

De halfjaarlijkse (min)cijfers van de PLUS-supermarkt in Tubbergen zijn bekend. Ivo en Niké laten per direct alle zelfscankassa’s verwijderen; uitlokking is immers strafbaar. In Albergen verwelkomt raadslid en ceremoniemeester Hans te Kolsté (PVDA) alle nieuwkomers. Het feestje vindt plaats in de grote tent achter de woning van buurman Johnny Tenniglo.

JULI/AUG/SEPT

Het wordt een fantastische zomer met hoogtijdagen voor het toerisme, al raken de fietspaden wel overbelast. De gemeente stelt 24 vriendelijke Boa’s aan die de-escalerend optreden. Alle nieuwe gasloze woningen aan de Industriestraat in Tubbergen worden door Eric van der Burg geconfisqueerd. Dit met het oog op een passende energierekening voor kansarmen. Starters krijgen een uitkoopregeling.

OKT/NOV/DEC

Albergen 11 november: inauguratie 1e Prinses Carnaval. Bij Johnny aan de Gravendijk is het nog volop feest. Ursula heeft zich inmiddels opgewerkt tot hoofd facilitaire dienst en bij Fraans Marie wordt Akwasi in het kanaal gekieperd. De politie houdt het op een ongelukje. Het wordt een witte kerst, en nog mooier, alle ijsbanen in de gemeente Tubbergen zijn open, behalve die van Geesteren. Op Het Landriet is de veegploeg door het ijs gezakt. Henk oude Wesselink biedt excuses aan.

Nog maar 51 weken!

Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen