Wild West – Column

Foto: Redactie

Deze week draaide het in Tubbergen en Albergen om criminaliteit. Mijn neef appte me met de opmerking dat er geen gebrek aan inspiratie is om een stukje te schrijven. Mee eens.

Dinsdagmorgen om 6 uur kreeg John de V. (noaber van het AZC) ‘ontbijt op bed’. Even later zat hij (ex-Marechaussee) op de achterbank van een politieauto en bleven zijn vrouw en kinderen radeloos achter.

John wordt verdacht van bedreiging aan het adres van de burgemeester, zeggen ze. Maar is dat wel zo? Over het algemeen ramt de politie niet zomaar de voordeur in. Zou het te maken hebben met de rechtszaak tegen de gemeente? Daar kon John nu niet bij zijn. Over een tijdje zullen we het weten. Hij blijft verdachte en de rechter doet t.z.t. uitspraak. Donderdagmiddag kwam hij thuis. Helaas zaten de andere noabers bij de rechtszaak in Zwolle en hadden ze geen tijd voor een boog met Welkom Thuis.

Vorig jaar schreef ik dat het nog nooit zo veilig was in Tubbergen sinds het voltallige politiekorps (24 m/v/x) is wegbezuinigd, maar dat was een ‘slip of the pen’. Tubbergen werd deze week geteisterd door nachtelijk gespuis. Helaas geen vrolijk Pasen voor Thomas Klokkers. Zijn BMW werd rond 3 uur volledig gestript. Dan zinkt je toch echt de moed in de schoenen. Wat een stelletje asociale mafkikkers!

Is er dan geen oplossing? Nee helaas, het is de tol die betaald wordt voor alle vrijheid en blijheid van onze ‘beschaving’, al is het wel een feit dat oud-burgemeester Kolenbrander zo’n boze inwoner als John anders zou benaderen. Hij zou hoogstpersoonlijk op de koffie gaan bij De V. aan de Braakvenweg. En dan niet in een sneaky geblindeerd busje, maar gewoon op de fiets. Zoals vroeger John Wayne dat kon, maar dan te paard. Ook in het Wilde Westen.

Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen