Gratis trouwen in Tubbergen – Column

Foto: Redactie

Het is de allermooiste dag van je leven, zeggen ze.

Trouwen: van exclusief onder de Kroezeboom tot aan een keukentafeltje op het gemeentehuis. Dat laatste heeft de voorkeur, want het is gratis. En als iets gratis is dan zijn we er als de kippen bij.

Trouwen is sowieso al duur genoeg. Wie bijvoorbeeld in gemeenschap van goederen trouwt kan zomaar met één handtekening de helft kwijtraken. Deze week las ik een trouwartikel in de krant. Net als de trouwerij zelf niets nieuws onder de zon, maar toch mooi dat de gemeente Tubbergen er zo goed vanaf komt.

Op de website van de gemeente wordt dan ook veel aandacht besteed aan zo’n steeds zeldzamer wordend avontuur. Vorig jaar nog trouwde onze zoon. Na een paar dure samenlevingscontracten had hij eindelijk iemand gevonden voor het jawoord bij de burgerlijke stand. Gratis, op maandag 09.30 uur, dat dan weer wel.

Zodoende bleef er geld over voor een varken aan het spit. Zeg maar op kosten van de gemeente. Jongelui zijn tegenwoordig best creatief. En wat ze zeggen klopt als een zwerende vinger. Zo’n trouwdag is de allermooiste dag in het leven. Daarna zijn alle dagen minder. Maar niet getreurd: ook scheiden kan gratis.

Kwibus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen