Vreemdgaan lastiger door DorpsApp - Column

15 sep , 19:04 Opinie
img 2024 09 07 200224
Prachtig initiatief; de DorpsApp. Niets blijft geheim in eigen parochie.
Vasse, Saasveld, Rossum en Deurningen hebben er al eentje en die van Geesteren is in ontwikkeling. Alleen in Tubbergen wordt nog tot drie cijfers achter de komma vergaderd. Typisch Tubbergen.
Maar let op! De DorpsApp zorgt ook voor relatieproblemen en bemoeilijkt vooral vreemdgaan. Nu is dit soort vertier sowieso lastig, maar een rendez-vous achter de kerk is echt verleden tijd. Tubbergen is al sinds jaar en dag koploper als het gaat om echtscheidingen en dan moet de DorpsApp nog komen.
Een kennis van mij, zelf drie keer getrouwd, weet dat er naast de DorpsApp nog meer verraderlijke apps zijn die niet bijdragen aan een goede relatie. Zoals de:
  • Security-app met deurbelcamera die niet alleen aangeeft hoe vaak en hoe lang je partner de hort op is, maar ook registreert wanneer de ‘loodgieter’ aan de deur komt en hoe lang hij blijft.
  • Rabo-app die alle aankopen meldt, inclusief plaats en tijd. Tenminste, voor sufferds met een gezamenlijke rekening.
  • Energie-app die inzicht geeft in hoe lang er wordt gedoucht, of hoe hoog thuis de verwarming staat.
  • ‘Handige Harrie-app’ die de telefoon van je partner zo instelt dat je ziet waar h/z/x zich bevindt. 
  • ingenieus bedachte AirTag-app van John de V. uit Albergen.
Alle reden dus om alert te zijn.
Vanzelfsprekend brengen al die apps ook leuk en interessant nieuws. Vooral de Dorps-app. Een soort B&B Vol Liefde, maar dan uit eigen dorp. Verzoek is wel om veel foto’s te delen. Een foto zegt meer dan duizend woorden.
Kijk dat bedoel ik met leuk nieuws. Zojuist meldde onze gezamenlijke Rabo-app een afschrijving bij ‘Genot Lingerie’ in Tubbergen. Een Marie Jo Boddy, met kant. Helaas zonder foto, maar toch een mooi vooruitzicht, zo in ‘t weekend. Al ben ik nu wel wat voorbarig, want toevallig zie ik in onze Agenda-app dat mijn vrouw een afspraak heeft. Iets met een lekkende kraan.
Natuurlijk heb ik het volste vertrouwen in haar. Trouw tot in den dood. Mocht het anders zijn dan leest u het binnenkort in de DorpsApp... met foto!
Kwibus