Koperdieven op heterdaad betrapt bij strippen Geesterse kerk

Foto:

Vanochtend vroeg heeft de politie in Geesteren enkele koperdieven op heterdaad betrapt. Eén man werd aangehouden. Enkele andere verdachten sloegen tijdig op de vlucht en wisten zo te ontkomen aan de sterke arm der wet. De politie zoekt ook uit of de man betrokken is bij soortgelijke diefstallen van de kerk in Denekamp en Tilligte.

Rond 05.00 uur meldde een alerte buurtbewoonster dat een man regenpijpen van de kerk aan de kruising Vriezenveenseweg/Langeveenseweg te Geesteren ontvreemde. Gealarmeerde agenten konden even later op de Geermansstraat een verdachte, een 32-jarige Arnhemmer, aanhouden.

Bij de Geesterse kerk bleek al zo’n 70 meter koperen goot van het dak af te zijn gehaald. Ook was er ruim 30 meter van de koperen deklijst ontvreemd. Volgens het kerkbestuur loopt de schade in de duizenden euro’s.

In een gereedstaand busje van de dieven werden diverse regenpijpen en koperen buizen aangetroffen. De politie is de herkomst ervan nader aan het onderzoeken.

Kerken zijn een gewild object voor koperdieven. Bijna wekelijks slaan ze hun slag door het stelen van dakgoten, bliksemgeleiders en andere koperen ornamenten.

Getuigenoproep

De politie is tevens op zoek naar getuigen of mensen die opmerkelijke dingen hebben gezien rondom de kerk, gisteravond en vannacht. Bent u getuige geweest van deze koperdiefstallen of heeft u andere informatie die kan bijdragen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan via Bel M via tel. 0800-7000.

screenshot-2014-02-11-16

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen