Illegale prostitutie aangeboden in vakantiepark

Foto:

De Vreemdelingenpolitie Oost Nederland, district Twente heeft gisteravond op 3 adressen in Twente illegale prostitutie geconstateerd.Via diverse advertenties, die op het internet waren geplaatst, kwam de politie uit op een adres aan de Pluimstraat te Enschede. In diezelfde stad werd aan de Haaksbergerstraat een bordeel aangetroffen. Op een vakantiepark in de gemeente Tubbergen bood een vrouw haar seksuele diensten aan. Enkele dagen daarvoor heeft de politie geconstateerd dat prostitutie bedreven werd in een woning aan de Geerdinksweg te Hengelo.

De prostituees wierven hun klanten via het internet. De vrouwen boden hun seksuele diensten aan zonder in het bezit te zijn van de benodigde prostitutievergunningen. De politie stelt een nader onderzoek in. Alle prostituees waren van Nederlandse afkomst en zijn meerderjarig.

Vergunningsplicht
Sinds de opheffing van het bordeelverbod is het verboden in Nederland een prostitutiebedrijf te runnen zonder de vereiste vergunning voor een seksinrichting. Dit om het toezicht op de prostitutie te verbeteren.

Het toezicht moet o.m. leiden tot het signaleren en bestrijden van mensenhandel, tot het weren van minderjarigen in de prostitutie, het weren van illegale werknemers en het toezicht houden op de werkomstandigheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen