Verkiezingsborden van kandidaat-statenlid CDA gestolen

Foto: Twitter / Moniek Kleinsman

Moniek Kleinsman uit Albergen mist sinds afgelopen weekend een aantal van de verkiezingsborden waarop zij afgebeeld staat. Deze stonden langs de Zenderseweg in haar thuisdorp.

Volgens het kandidaat-statenlid, nummer 26 op de CDA-lijst, moeten de borden zaterdag ontvreemd zijn. Kleinsman: “Eerder stonden ze er nog. Maar zaterdagmiddag reed een kennis van me er langs en die vroeg me ‘goh Moniek, zijn je borden weg?’. Erg vervelend natuurlijk, zeker zo vlak voor de verkiezingen.”

Het is overigens niet de eerste keer dat iemand er vandoor gaat met een verkiezingsbord waarop voormalig topschaatster Kleinsman prijkt. “Deze 2 borden waren geplaatst door mijn vader. Een tijdje terug had ‘ie dat ergens anders in Albergen ook gedaan, waarna ze spoorloos verdwenen zijn. Toen heb ik er geen melding van gemaakt.”

‘Kinderachtig gedrag’

De gemeente heeft de verkiezingsborden in elk geval niet ‘per ongeluk’ verwijderd, zo weet Kleinsman inmiddels zeker. “Ik heb ze gebeld en daar weet men van niets. Er is me geadviseerd aangifte te doen en dat ben ik ook zeker van plan. Je gaat toch denken wat erachter zit. Is het een kwajongensstreek of een gerichte actie? Het zal zeer waarschijnlijk iemand zijn die niet graag heeft dat je daar op een bord staat. Het is enorm kinderachtig en ik zou ze graag aanstaande donderdag persoonlijk overhandigen, ná de verkiezingen dus. Maar niet nu, zo kort voor die belangrijke verkiezingsdag.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen