Politie prijst Kapper Huub om klopjacht naar winkeldief

Foto: Politie Tubbergen

Zonder het direct actie ondernemen van Huub Steggink, beter bekend als Kapper Huub van de gelijknamige kapperszaak in Tubbergen, was er gisteren waarschijnlijk een winkeldief tussenuit geglipt.

Als dank voor zijn kordate ingrijpen kreeg de Tubbergse ondernemer vanmiddag van 2 politieagenten een geschenk aangeboden.

Vanmorgen kreeg Huub als dank voor zijn hulp al een slagroomtaart aangeboden van Praxis Tubbergen, waar de dief gisterochtend toesloeg. Samen met 2 andere in een auto wachtende medeplegers ging de vermoedelijk Poolse man er snel vandoor met een grote boormachine. “Op dat moment komen er medewerkers van de Praxis uit de winkel gestormd en Huub, die daar dan toevallig juist naar binnen wil, vraagt wat er aan de hand is”, schetst buurtagent Peter Withag. “Daarop stelt hij zijn auto beschikbaar om achter de verdachten aan te gaan. Voor dat prijswaardige gedrag willen we hem vriendelijk bedanken en dat hebben we zojuist gedaan.”

Nadat de verdachte in Albergen weer uit de auto gesprongen was, werd hij door Huub en nog een ander persoon in bedwang gehouden. Hij keek vanmiddag eerst nogal op van het bezoekje dat de politiemensen hem gaven, maar is heel blij met de geste. “Blijk van waardering, of soort van aanmoediging – ook voor anderen. Zo zie ik het een beetje. Want blijkbaar mag je best wel wat doen als burger tegen zulke gasten”, vertelt hij met een grote glimlach. “Zoiets als dit, een cadeautje geven als mensen iets goeds gedaan hebben, moeten ze zeker vaker doen. Volgens mij gebeurt dat weleens, maar dat mag wel meer. Toen ik Peter Withag aan kwam lopen, dacht ik eerst dat ze misschien wat extra informatie wilden over gisteren. Of dat die Pool misschien had gezegd dat ik hem wat had gedaan, wat natuurlijk gelul is. Maar toen zag ik dat die andere agent een bierpakketje bij zich had. Kijk, dan ben je aan het goede adres. Als zo’n beetje dé agent van Tubbergen al weet wat je lekker vindt, dan ben je echt goed bezig. Echt super!”

In tegenstelling tot wat eerder gemeld is, is volgens Huub Steggink de auto met daarin de 2 andere verdachten niet meer gevonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen