Vandalen spuiten blokhut in Harbrinkhoek onder graffiti

18 feb 2016, 19:12 1-1-2
12733601 801946303250681 7934796139885404711 n
De afdeling Harbrinkhoek van Jong Nederland overweegt aangifte te doen van vandalisme aan haar blokhut. Dit naar aanleiding van graffiti en vernielingen is aangebracht.
Leden van de jeugdclub kwamen er aan het begin van de avond achter dat er verfbussen leeggespoten zijn op ramen en muren van het gebouw aan de Peuversweg in Harbrinkhoek. Ook zijn er palen uit de grond getrokken en vernield. Het bestuur denkt dat het vanmiddag gebeurd is, zegt voorzitter Lilian Dieters. "Rond 16.00 uur is er een groepje tieners gesignaleerd rondom de blokhut. We denken dat zij er mogelijk iets mee van doen hebben."
Bij daglicht gaat de clubleiding goed kijken wat er allemaal vernield is. Morgen zal Jong Nederland Harbrinkhoek aangifte doen als de daders zich niet in de tussentijd gemeld hebben. Dieters: "Het is natuurlijk enorm jammer dat onze blokhut overdag, als er niemand aanwezig is, op deze manier besmeurd wordt. Hopelijk melden de daders zich of krijgen we ze te pakken, want het is een gebouw voor iedereen - het heeft hier echt een gemeenschapsfunctie. Dat maakt het alleen maar extra zuur dat er nu dit gebeurd is."
Wie rond het genoemde tijdstip iets opmerkelijks gezien heeft bij de blokhut, wordt vriendelijk verzocht deze informatie te mailen met [email protected]

Update

De daders hebben zich vanavond gemeld. Volgens het bestuur van Jong Nederland Harbrinkhoek zal alle schade worden vergoed c.q. schoongemaakt.