Nabestaanden van verongelukte Daniëlle willen rust en geen geroddel meer

Foto: Redactie

De ouders van Daniëlle Maathuis deden gisteren, tijdens een slachtofferverklaring in de rechtszaak tegen Mirthe P. uit Langeveen, een ontroerende oproep om zielsrust te kunnen vinden.

Het is als een soort emotionele achtbaanrit waarin de nabestaanden van Daniëlle Maathuis zitten, omschreven haar ouders in de voorgelezen verklaringen. Hun beider dochter komt nooit meer terug – wat er ook gebeurt. Tegelijkertijd willen ze het liefste hun gedachten afsluiten voor het immense verdriet. Maar zolang de rechtszaak tegen Mirthe P. en ook de roddels in zowel Geesteren als Langeveen voortduren, kan dat simpelweg nog niet.

Marga, de moeder van het slachtoffer, omschreef hoe Daniëlle opgroeide en van het leven genoot. Na het dodelijk ongeval ging het complete gezin naar het mortuarium om haar te identificeren. “Ik vergeet nooit dat we, op de terugweg, het vuurwerk boven de Tubberger es uit zagen komen. Wij kregen condoleances i.p.v. nieuwjaarswensen. Mijn hart is gebroken en denk nog de hele dag aan haar. Het voelt als een soort amputatie.” Ze zei ook te hopen dat verdachte P. alsnog haar excuses aan gaat bieden en wees erop dat velen een mening hebben over wat er is gebeurd. “Er wordt zoveel geroddeld, nog steeds. Het lijken wel 2 kampen en dat doet ons veel verdriet. Deze zaak blijft ons achtervolgen, maar we willen rust en dit kunnen afsluiten.”

Daniëlle’s vader Jan gaf aan dat zijn vertrouwen in de politie tot een minimum is gedaald en de berekeningen van het technische onderzoek te betwijfelen. Toch is hij naar eigen zeggen niet meer kwaad op Mirthe P. “Ik heb het haar vergeven. Het was een stomme beslissing om daar in te gaan halen, met heel grote gevolgen voor ons.” Wat hem betreft kan geen straf meer helpen en zou alleen een slipcursus voor de verdachte nog recht doen aan het gemis van ‘zijn meisje’.

Reacties