Verdachten van dodelijke steekpartij langer in voorarrest

Foto: Redactie

De 2 mannen van respectievelijk 31 en 34 jaar uit Enschede die afgelopen zaterdag zijn aangehouden na een steekincident bij een horecagelegenheid in Reutum, zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Almelo.

Bij de steekpartij kwam een 22-jarige man uit Winterswijk om het leven. Er raakten bovendien 3 anderen gewond. Het Openbaar Ministerie vorderde dat de 2 verdachten langer in bewaring worden gesteld en de rechtbank is hiermee akkoord gegaan, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Ze worden verdacht van doodslag in vereniging en poging doodslag in vereniging, dan wel openlijke geweldpleging.

De overige 4 zaterdagnacht aangehouden personen zijn vandaag in vrijheid gesteld. Zij zijn nog wel aangemerkt als verdachte in het onderzoek.

Over de toedracht van het incident doet het OM op dit moment geen nadere mededelingen.

Getuigen

De politie doet nog steeds onderzoek naar de toedracht van het incident en is op zoek naar getuigen. Als er mensen zijn die die avond en nacht in het café waren of langs het café gefietst zijn ten tijde van het conflict, dan wil het Team Grootschalige Opsporing van de politie graag met hen in contact komen via tel. 0900-8844. Wie anoniem wil blijven, kan de informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000.

Lees verder

Reacties