Albergenaar vervalste documenten om lening los te peuteren

Foto: Mark Mensink

Een 23-jarige man uit Albergen is vanmiddag veroordeeld tot 40 uur werkstraf wegens het vervalsen van geschriften om deze te gebruiken bij de aanvraag van een lening, iets wat bijna was gelukt.

Een bankafschrift, de arbeidsovereenkomst van Timing Uitzendbureau en de salarisspecificaties van november en december 2016 werden door de jongeman op zijn computer bewerkt. Zo leek het alsof hij meer verdiende en een 40-urencontract had i.p.v. een 0-urencontract. “Heel naïef heb ik gedacht ‘kijken of het lukt’. En dat bleek het geval, in eerste instantie dan”, zei hij tegenover de politierechter. Toen de kredietverstrekker echter het e.e.a. goed natrok, kwam de aap uit de mouw.

De Albergenaar, die nog bij zijn ouders woon en blijkens zijn eigen verklaring bij de politie hun vertrouwen in hem danig heeft geschaad, had de geldlening nodig om wat andere schulden te kunnen aflossen. “Pas toen die mensen van de lening me belden, kwam het besef. Echt super fout van me, hoe heb ik dit kunnen doen?”

Bij officier van justitie Hessel Schuth vond de verdachte weinig steun voor zijn criminele acties, al was die nog nooit eerder voor iets veroordeeld. Hij vroeg derhalve om een werkstraf van 120 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk voor de duur van 2 jaar.

Raadsheer mr. Farber poogde nog standvastig om rechter Smit te overtuigen, maar dat mocht niet meer baten. Die bleef bij de eis van het OM en veroordeelde de man tot een taakstraf van 40 uren. De civiele eis van de benadeelde partij, welke bijna €300 aan onderzoekskosten bedroeg, is reeds betaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen