Hoofdverdachte in Tubbergse ‘slavernijzaak’ vrijgelaten

Foto: Mark Mensink

Adje B. mag de rest van zijn rechtszaak als vrij man bijwonen. Dat bepaalde de rechter in Almelo vandaag over deze hoofdverdachte in de Tubbergse ‘slavernijzaak’.

De 59-jarige Adje zat sinds vorig jaar juli vast, nadat de politie en andere overheidsdiensten met groot vertoon het woonwagenkamp in Tubbergen waren binnengevallen. Hij en zijn vrouw Gretha K. (46) werden vastgezet wegens de mogelijke vrijheidsberoving, mishandeling en uitbuiting van een zwakbegaafde man, Jeffrey (31) geheten.

Gretha was sinds begin april van dit jaar op vrije voeten. Samen met Adje bedreef ze enkele kringloopwinkels, alwaar Jeffrey volgens de aanklachten tewerk werd gesteld zonder degelijke beloning.

Zowel Adje als zijn vrouw blijven ondanks de invrijheidstelling als verdachte aangemerkt  en moeten zich beide aan bepaalde voorwaarden houden, zoals een verbod op het bezoeken van Tubbergen.

Nieuwe verdachte

Vorige week maakte het OM bekend een derde verdachte in de zaak te gaan vervolgen. Het gaat hierbij om Nico H., een 59-jarige oud-inwoner van Enschede die de zwakbegaafde man gebruikt zou hebben als katvanger in een grote btw-fraudezaak.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen