Verdachte van gijzeling in Albergen gearresteerd tijdens een buurtfeestje

Foto: Redactie

Karel S. woont samen met zijn vrouw in de burgerlijke Kapittelhuisstraat in Albergen, maar om de een of andere reden knapte er kennelijk zaterdag iets bij de 72-jarige man. In het gebouw van de schaatsclub trof de politie hem aan, terwijl hij volgens getuigen net in geuren en kleuren had uitgelegd wat zich even daarvoor had afgespeeld.

Wat de reden ook moge zijn van het bezoek dat een 66-jarige medewerker van een keukenbedrijf in Deventer aan het begin van afgelopen zaterdagavond aflegde, het is nog in nevelen gehuld. Wel is duidelijk dat de afspraak anders verliep dan gepland. Waar vermoedelijk een aantal werkzaamheden op het programma stonden, liep het uit op een gewelddadig incident. De man werd het weggaan belet en daarbij bedreigd met – naar verluidt – mes. Dat werd zelfs op zijn keel gezet en de reparateur werd ook nog opgesloten. Ondertussen ontdeed Karel het bedrijfsbusje van allerlei onderdelen en gereedschappen, om deze in zijn garage op te slaan.

Een buurman weet te vertellen dat politiemensen na de gijzelingsmelding naar Karel zochten, terwijl hij en zijn vrouw Marleen op hun dooie akkertje naar een buurtfeest in de MFA, ofwel het clubgebouw van de plaatselijke schaatsvereniging, waren gegaan. Daar werd de verdachte, in het verleden werkzaam in de scheepvaart, tijdens een kopje koffie gevraagd mee naar buiten te komen. Toen hij dit weigerde, sloeg de politie hem alsnog voor de verbouwereerde aanwezigen in de boeien. Voorafgaand hieraan had de uit Friesland afkomstige zeventiger juist tegen anderen verteld wat er was voorgevallen.

Het echtpaar S. woont schijnbaar pas sinds februari van dit jaar in de Albergse dorpskern en nooit eerder viel er iets bijzonders op hen aan te merken, aldus directe buren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden