Oplichtersduo blijkt zeer berucht en al sinds 2004 actief

De 'hoteloplichters' Jan V. en Jolanda H.
De 'hoteloplichters' Jan V. en Jolanda H.
Foto: MarCant

HCR MarCant uit Tubbergen is bij lange na niet de enige die misleid is door een berucht paar oplichters.

‘Henk’, ‘Jan’ of ‘Willem’ en zijn echtgenote ‘Annie’ of ‘Jolanda’. Onder welke schuilnaam ze zich ook voorstellen, het paar zestigers dat op amicale wijze een behoorlijk aantal ondernemers en hulpvaardige personen om de vinger wist te wikkelen, houdt er tot teleurstelling van die gedupeerden nog altijd dezelfde dubieuze praktijken op na.

Hun slachtoffers komen met name uit het Oostelijk deel van Nederland en de eerste meldingen van hun oplichtingspraktijken stammen al uit 2004. Het gewiekste oplichtersduo is hiervoor schijnbaar al meermaals veroordeeld, wat ook tot celstraffen leidde. Maar na vrijlating uit de gevangenis beginnen ze vrolijk een nieuw spoor van ellende te trekken.

Vooralsnog doet hotelier Marc Nolte geen aangifte tegen het tweetal. Gisteravond zette hij wel de verdachten pontificaal herkenbaar in beeld op internet. Het kwam hem op een sommatie van de Bond van Wetsovertreders te staan, die dreigen met een schadeclaim tot maximaal €200.000. Nolte trekt zich hiervan vooralsnog niets aan en zegt al een advocaat ingeschakeld te hebben.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen