Behandeling en celstraf geëist tegen ‘vrouwenhater’ Danny M.

Gerechtsgebouw in Almelo
Gerechtsgebouw in Almelo
Foto: Mark Mensink

Danny M., een 24-jarige zoon van de in 2005 geliquideerde topcrimineel John Mieremet uit Amsterdam, geeft toe dat hij een jonge vrouw in Tubbergen ernstig mishandeld heeft.

Die hield er onder meer een gebroken kaak, 2 uitgeslagen tanden en gescheurd gehemelte aan over. Reden voor het OM om 14 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, tegen hem te eisen.

De agressieve geweldshandeling vond plaats in een dronken en jaloerse bui, zo gaf z’n advocaat Marian ter Riet aan. Volgens haar zocht Danny eigenlijk naar de vriend van slachtoffer Mylène. Die man, Ben genaamd, zou vreemd gegaan zijn met z’n toenmalige vriendin Lauren en leverde kennelijk kritiek op hun relatie.

Liegende ex-vriendin

Danny wilde hem daarmee in de nacht van 16 op 17 december 2017 confronteren, maar na enige tijd aanbellen deed Mylène de deur open. Wat er daarna gebeurde, daarover bleef de verdachte vaag. Eerst beriep hij zich op z’n zwijgrecht om vervolgens toch nog honderduit te vertellen over allerlei details. Wel bekende hij Mylène te hebben geslagen. “Geschopt heb ik haar niet”, zwoor hij tegenover de meervoudige strafkamer in een zwaar Amsterdams accent.

Inmiddels verdenkt de verdachte zijn voormalige vriendin ervan dat zij hem opzettelijk tegen het slachtoffer en diens vriend heeft opgezet, met de bedoeling dat hij hen aan zou pakken. “Ze is gewoon een leugenaar”, zei hij over zijn ex Lauren uit Langeveen. Zij is nog altijd mede-verdachte, maar stond niet terecht.

Jaloers

De recherche trof op de plaats delict onder meer een bebloede tand aan. “Danny is erg geschrokken van zichzelf”, aldus zijn strafpleiter. Danny: “Ik zag pas later dat het een vrouw was.”

“Doe de groeten aan Ben”, zou hij haar na de mishandeling toegeroepen hebben. Dat verklaarde de in elkaar geslagen jongedame later tegenover de politie. Het Openbaar Ministerie concludeerde daarom dat de ‘bemoeizucht’ van Ben met de relatie van Danny en Lauren de vermoedelijke aanleiding van het handgemeen is geweest.

Uit psychisch onderzoek blijkt dat Danny aan meerdere stoornissen lijdt, anti-sociale neigingen en ADHD heeft. Verder kan hij slecht tegen kritiek. Volgens de rapporten is-ie daarom verminderd toerekeningsvatbaar te achten. Het OM wil ook dat hij een gedragsbehandeling krijgt.

‘Vrouwenhater’

Opmerkelijk genoeg werd de geboren Amsterdammer geconfronteerd met de verdenking dat hij vrouwen zou haten. “Ik heb het vaker gehoord, maar het is niet zo. Dan zou ik wel homo zijn”, schamperde hij.

Danny zit inmiddels een half jaar in voorarrest. Vanmorgen verscheen hij voor het eerst in deze strafzaak bij de rechtbank in Almelo. Over 2 weken hoort hij of zijn verblijf achter de tralies verlengd wordt, dan wel dat hij vrij komt.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen