Slachtoffers van vermeende oplichter kunnen fluiten naar hun centen

Rick H. uit Almelo
Rick H. uit Almelo
Foto: Facebook

De man die in augustus vorig jaar Rob Snijders uit Harbrinkhoek een snelle Audi S4 afhandig probeerde te maken, blijkt verdachte in meer strafzaken.

Dat werd maandagochtend voor de rechtbank in Almelo bekendgemaakt. Snijders was niet aanwezig, maar andere geldeisers wel. Die hebben volgens het OM op basis van een valse factuur geld overgemaakt op de rekening van H. of anders van iemand die dit namens hem inde. Een zogenaamde geldezel.

Ook zou hij via een ABN AMRO-app hebben laten zien dat hij een overboeking gedaan had, terwijl dit niet daadwerkelijk het geval was. In alle gevallen was er sprake van oplichting, aldus de officier van justitie. Zelf gaf H. eerder tegenover de politie in het geval van Snijders en de aankoop van een crossmotor toe dat hij onheus gehandeld had, maar volgens zijn advocaat Yehudi Moszkowicz is dat nog maar de vraag. Die stelde zelfs dat zijn cliënt vrijgesproken diende te worden van alle aanklachten.

Omdat de patserige autokoper Rick H. failliet verklaard is, volgens hemzelf op eigen verzoek, kunnen zijn slachtoffers vermoedelijk fluiten naar hun centen. Zelf geeft hij aan te hopen dat zijn curator nog geld van een verzekeringsmaatschappij weet op te halen, zodat hij hen via die omweg kan terugbetalen. Dat lijkt, aangezien de man daar als oplichter te boek staat, echter een zeer lastige – zo niet onmogelijke – kwestie.

De meervoudige strafkamer doet over twee weken uitspraak. Dan zal blijken of H. terug naar de gevangenis moet. Hem hangt tien maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, boven het hoofd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen