Politie waarschuwt jonge kampeerders voor diefstallen

Foto: FreeImages.com/Johnny Maroun

Kampeerfeestjes zijn niet zonder risico, zo hebben jongeren in Denekamp en Oldenzaal afgelopen weekend mogen ervaren.

De voornamelijk in Tubbergen werkzame wijkagent Bas Kuiphuis waarschuwt jonge kampeerders ervoor dat dieven het op hun spulletjes hebben gemunt. “In Denekamp hebben ze een melding gedaan dat er iemand gezien is en was er nog weg. En in Oldenzaal zijn opladers, telefoon en geld weg.” De drank was ook meegenomen. Het gaat om relatief dure flessen, aldus de aangevers.

Kuiphuis vindt het treurig voor de jeugd, die kampeerregels afspreken met hun ouders, de grondeigenaar en de gemeente, maar vervolgens de dupe worden van zulke diefstallen. “Dit waren gewoon hele brave. Daar heb je niks van te duchten”, doelt hij op de Denekampse groep. “Dat is dan echt heel jammer. Als je je nou beter voorbereidt, dan kun je zulke ellende voorkomen.”

De politieman hoopt dat ouders/verzorgers de waardevolle spullen van hun kroost niet op de kampeerlocatie achterlaten, maar deze meenemen naar huis of in elk geval goed opbergen. “Het is gewoon zonde. Als er overal tenten staan, gaan bepaalde mensen daar op anticiperen en op stelen uit.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden