Emoties over zware mishandeling bij discotheek Bruins lopen hoog op

Niels Boomkamp bij het gerechtsgebouw te Almelo
Foto: Mark Mensink

De broers Abdel Karim en Nordin K. (respectievelijk 22 en 20 jaar) blijven nog tot woensdag in spanning over hun vermeende rol in de mishandeling van twee beveiligers, die in de nacht van zondag op maandag 12 augustus 2019 als portiers van discotheek Bruins in Saasveld werkzaam waren.

De politierechter gaf namelijk na de zitting namelijk aan dat hij een dag zal nadenken over hetgeen naar voren is gebracht, zowel door de aanklager als de verdediging. Feit is dat er veel verklaringen zijn afgelegd door diverse getuigen en dat deze zeker niet in alle gevallen overeenkomen. Volgens het Openbaar Ministerie is hier rekening mee gehouden, maar de advocaten van beide verdachten zetten hier grote vraagtekens bij en bepleitten vrijspraak voor hun cliënten.

Grote impact

Niels Boomkamp uit Harbrinkhoek en Marcel Bosch uit Nijverdal werden het slachtoffer. Eerstgenoemde liep onder meer zware verwondingen in zijn gelaat op en weet niet wie hiervoor verantwoordelijk is, omdat hij op dat moment het bewustzijn verloor. Laatstgenoemde kreeg even later diverse klappen tegen zijn hoofd, maar zegt zeker te weten dat Abdel Karim K. zijn collega Boomkamp van voren sloeg en daarbij ernstig mishandelde. “Mij valt het allemaal niet zo zwaar. Ik vind het veel erger voor Niels en zijn gezin”, zei Bosch naderhand. “Maar het was 100% die ene kerel, de oudste van het tweetal.”

Boomkamp moest even wat traantjes wegvegen toen hij een zogeheten slachtofferverklaring voorlas, met daarin een omschrijving van de impact die deze gebeurtenis op hem en zijn naasten heeft gehad. “Waarom? Wat heb ik jou aangedaan”, vroeg hij zich hardop af. Vragen die nog altijd door zijn hoofd spoken. Midden in zijn gezicht zat toen een forse snee, al was deze ’s nacht op het ziekenhuis gehecht en is hiervan inmiddels nauwelijks nog iets zichtbaar. Met een grote brok in z’n keel: “Ons buurmeisje van 10 jaar durfde niet op mijn dochters verjaardag te komen, bang dat zij nachtmerries van mij zou krijgen.”

Smartengeld

De advocaat van de Harbrinkhoeker, mr. Emma Keulen, eiste een totaalbedrag van meer dan 15.000 euro voor de toegebrachte verwondingen en navolgende schade. Namens zijn vrouw, die shock-schade claimt door de confrontatie met het gehavende gezicht van haar partner, werd nog eens enkele duizenden euro’s smartengeld geëist. Zij verwacht hoe dan ook een vervolg in deze zaak. “Als ze veroordeeld worden is er een gerede kans dat zij beroep aan zullen tekenen. Andersom, dus bij een eventuele vrijspraak, zal het OM dat vermoedelijk doen.”

Ook discotheekeigenaar Patrick Bruins was, tezamen met enkele medewerkers, eveneens aanwezig om beide twee portiers een hart onder de riem te steken. Boomkamp werkt nog altijd als beveiliger, maar zijn echtgenote is nog steeds bevreesd dat hem iets soortgelijks zal overkomen. “Bang voor een telefoontje midden in de nacht”, verzucht hij. Hij hoopt dat deze vervelende kwestie snel achter de rug zal zijn.

Lees meer

Reacties