Fikse dwangsom dreigt voor erfgenaam: “Is dit puur laksheid of komt het door iets anders?”

Foto: Mark Mensink

Opnieuw heeft de rechtbank in Almelo zich moeten buigen over een familievete, waarin het draait om de erfenis van Helena Maria Löbker-Oude Wesselink (roepnaam: Lenie).

De zeer opmerkelijke zaak neemt inmiddels al vier jaar in beslag, sinds het overlijden van de vrouw. Zij liet een erfenis achter en in het testament werd een in Geesteren woonachtige neef aangewezen als verdeler van haar vermogen, onder alle erfgenamen. Iets wat sindsdien door allerlei omstandigheden niet is gelukt.

In 2020 werd hij na een kortgeding al uit zijn functie als testamentair-executeur, de uitvoerder van een erfenis, ontheven. Maar nog altijd heeft de nieuwe – zijnde een andere neef uit Losser – niets van hem ontvangen. Daarom wachten ook alle familieleden nog altijd op de uitkomst. Deze bestaat onder meer uit persoonlijke items, zoals meubels en juwelen met een aanmerkelijke waarde.

Laks?

Ditmaal vond een nicht het allemaal wel welletjes en klaagde hem aan. “Is dit puur laksheid of komt het door iets anders?”, vroeg de vrouw zich voor de rechter af. Die liet uiteindelijk weten de man toch nog weer een kans te willen bieden om alle spullen, inclusief administratie over de erfverdeling, aan het inmiddels hiervoor verantwoordelijke familielid over te dragen.

Mocht de Geesternaar opnieuw nalaten de gemaakte afspraken na te komen, dreigt voor hem een dwangsom van 250 euro per dag met een maximum van 15.000 euro.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen