Medailles uitgereikt aan kinderen Mariaschool Reutum

Op uitnodiging van de gemeente Tubbergen heeft gedeputeerde Ineke Bakker van de provincie Overijssel vanochtend een werkbezoek gebracht aan verschillende projecten, die in het kader van de gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente mede mogelijk worden gemaakt. Zo werd het gebied Markgraven bij Geesteren bezocht. Ook ging ze naar de Mariaschool in Reutum om medailles uit te reiken. Alle kinderen waren in carnavalskleding gekleed wegens het schoolcarnaval.”De 3 verschillende plekken die op het programma stonden, hebben allemaal een ander verhaal. Wat ze gemeen hebben is dat ze tot stand komen – en zijn gekomen – door samenwerking tussen overheid, inwoners, bedrijven en organisaties”, aldus Wethouder Ophof. “Ik beschouw het als voorbeeldprojecten binnen de gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente. Samen met de provincie Overijssel, het waterschap Vechtstromen en de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal werken we aan de versterking van de sociaal-economische positie van onze regio. Kijk maar eens naar het project Reutum Leeft. Alle inwoners van het dorp Reutum zijn uitgedaagd  mee te denken over de leefbaarheid en toekomst van het dorp. Die inzichten kunnen via een speciale website www.oons.nl kenbaar worden gemaakt, of via een grote ideeënbox die op het Kuierplein in Reutum staat. Een mooi particulier initiatief. Nog steeds worden er ideeën toegevoegd.”

bdkv3zcchmeepqkmh2vbr69qc

Onderscheidingen
Samen met wethouder Ophof bezocht gedeputeerde Bakker de Mariaschool in Reutum, Leerlingen van deze school hebben ideeën ingeleverd voor de toekomst van Reutum. Zo vertelden Jessey Slagers, Wieke Groothuis en Hidde Bos over hun ideeën voor een skatebaan. Ineke Bakker: “De kinderen zijn de toekomst en ik vind het daarom waardevol dat zij meedenken over leefbaarheid in hun eigen dorp of buurt. Het zou geweldig zijn als er binnen het gebied initiatiefnemers zijn, die er ook daadwerkelijk mee aan de slag willen.” En om in de carnavalsfeer te blijven kregen alle kinderen van de Mariaschool een medaille van Ineke Bakker en Gerrit Ophof, als dank voor het bedenken van de goede ideeën voor Reutum.

tuze69piiummihnlu9vqcv16c

Dealmaking Markgraven
Ook heeft de gedeputeerde het gebied de Markgraven in Geesteren bezocht. In dit gebied heeft het pilotproject ‘Dealmaking’ gelopen, om inwoners en ondernemers de ruimte gegeven om initiatieven in het gebied Markgraven te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan enerzijds de economie en anderzijds natuur en landschap. Levend voorbeeld van het project is Herterij Geesteren. Mevrouw Bakker maakte kennis met het bedrijf dat 10 recreatiewoningen wil realiseren in het gebied. Ineke Bakker: “Dealmaking laat zien hoe een verbinding kan worden gelegd tussen de prachtige natuur in dit gebied en de economische peilers landbouw en recreatie. Door de herverkaveling kunnen landbouwbedrijven optimaler werken en kan de natuur en het landschap in het gebied worden versterkt. En dat is weer aantrekkelijker voor bewoners en recreanten.”

In het gebied heeft een ruilverkaveling van 20 hectare plaatsgevonden. Momenteel wordt een 2e kavelruil voorbereid. Ook zijn in samenwerking met het waterschap 2 bruggen geplaatst. Verder zijn er betonfietspaden op de Hunzeweg aangelegd, waar tegenwoordig veel fietsers en wandelaars gebruik van maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen